ناامنی

معنی کلمه ناامنی در لغت نامه دهخدا

ناامنی. [ اَ ] ( حامص مرکب ) عدم امنیت. نبودن ایمنی و آرامش و نظم و ثبات. آشوب و بلوا. || صاحب منتخب اللغه در معنی دغدغه آرد: تردد و تشویش خاطر و ناامنی.

معنی کلمه ناامنی در فرهنگ عمید

آشوب و اغتشاش.

معنی کلمه ناامنی در فرهنگ فارسی

عدم امنیت آشوب :[...شما هستید که حیات و موجودیتتان آغشته فلاکت و بدبختی و ناامنی و بی تکلیفی است .]

جملاتی از کاربرد کلمه ناامنی

دست اجنبی افراشت، تا لوای ناامنی فتنه سربه‌سر بگذاشت، سر به پای ناامنی
عنوان شده‌بود که در پی ناامنی در برخی نقطه‌ها مردم نتوانستند همه در همه‌پرسی شرکت کنند.[نیازمند منبع]
مجوی خاطر جمع از جهان ناامنی که تیغ را زکمر کوهسار نگشاید
مطالعات تاریخ ایلات ایران نشان می‌دهد که ایلات در سیاست داخلی کشور دارای نفوذ بوده و نقش مهمی را در به وجود آوردن سلسله‌ها بازی می‌کرده‌اند و این امر در بعضی مواقع باعث می‌شده‌است که به فرمان پادشاهان وقت و سیاست کشور، دسته‌هایی از ایلات از محل اصلی خود کوچانیده شده و در محل جدیدی به زندگی بپردازند (مانند تبعید بعضی از طوایف بختیاری توسط نادرشاه به خراسان). به عقیده منوچهر هاشمی هر زمان که کشورهای خارجی قصد ایجاد ناامنی در ایران را داشتند به سراغ تحریک عشایر می رفتند چون آنها به علت در اختیار داشتن نیروی جنگی و عدم آشنایی صحیح با مسائل سیاسی همیشه سریع‌تر از افراد دیگر تحت تأثیر قرار می‌گرفتند.
شاید اگر تجربه سفر هوایی و نشستن کنار پنجره‌ای نزدیک به بال هواپیما را داشته باشید متوجه اندک نوسانات بال هواپیما در حین حرکت شده باشید. این رفتارها ناشی از این واقعیت است که بال‌های هواپیماها، اجسامی کاملاً صلب نیستند و در صورت رویارویی با نیروهای آیرودینامیکی در سرعت‌های بالا دچار ارتعاش و نوسان می‌شوند. این پدیده از چندین منظر می‌تواند آثار منفی داشته باشد؛ باعث کاهش عمر مفید اجزا و بروز خستگی در بال و بدنه هواپیما می‌شود، به مرور زمان اتصالات بال و بدنه روی به باز شدن می‌آورند، مصرف سوخت افزایش پیدا می‌کند و از همه مهم‌تر احساس ناامنی و اضطراب شدیدی به مسافران القا می‌شود.
﴿‏بِسمِ الله الرَّحمنِ الرَّحیمِ، لایلَفِ قُرَیْشٍ﴾ ۱ ﴿إِلَفِهِمْ رِحْلَةَ الشتَاءِ وَ الصیْفِ﴾ ۲ ﴿فَلْیَعْبُدُوا رَب هَذَا الْبَیْتِ﴾ ۳ ﴿الَّذِی أَطعَمَهُم مِّن جُوعٍ وَ ءَامَنَهُم مِّنْ خَوْفِ﴾ ۴﴿به نام خداوند بخشندهٔ مهربان. [مجازات اصحاب فیل] به خاطر این بود که قریش [به این سرزمین مقدس] الفت گیرد﴾ ۱ ﴿الفت آنها در سفرهای تابستانه و زمستانه﴾ ۲ ﴿پس [به شکرانه این نعمت بزرگ] باید پروردگار این خانه را عبادت کنند﴾ ۳ ﴿همان کسی که آنها را از گرسنگی نجات داد و از ناامنی رهایی بخشید) ۴
اوز در دوران زندیه و قاجاریه به وسیلهٔ حکمرانانی که از آن‌ها به عنوان کلانتر و کدخدا یاد می‌شود اداره می‌شده‌است. این حکمرانان از سوی والی فارس منصوب می‌شدند. تاریخ این دوره اما پرتلاطم و کشمکش بوده‌است. جنگ قدرت میان حاکمان اوز که گاه ابعاد منطقه‌ای پیدا می‌کرده و پای حاکمان بستک و جهانگیریه را به میان می‌کشیده‌است، سبب می‌شود تا گروهی از مردم اوز که شمارشان را تا ۱۰۰ خانوار برآورد کرده‌اند، به دلیل ناامنی از اوز به مناطق گرمسیر مانند بستک و بندرلنگه و بندرعباس مهاجرت کنند.
بسیاری از جوانان به دلیل نداشتن شغل ثابت با ناامنی اقتصادی روبرو هستند؛ حدود ۴۰٪ نیروی کار ژاپن از جمله کارگران نیمه‌وقت و کار موقت، کار ثابت ندارند. بر اساس گزارش وزارت بهداشت، کار و رفاه، کارمندان غیر تمام وقت نسبت به کارمندان تمام وقت، در مقایسه ماهانه حدود ۵۳ درصد کمتر درآمد دارند. مردان جوان این گروه کمتر به فکر زندگی مشترک هستند. بسیاری از جوانان ژاپنی نیز گزارش می‌دهند که خستگی ناشی از کار زیاد انگیزه آنها برای دنبال کردن روابط عاشقانه را از بین می‌برد.
حیات‌وحش این منطقه روزگاری زبان‌زد بوده که با شکار و تخریب و ناامنی زیستگاه به خصوص در دههٔ ۶۰ تقریباً تمام کل و قوچ و پلنگ این منطقه نابود شد. در سال‌های اخیر نیز متأسفانه با آغاز به کار معدن آهن تلخه چار در ارتفاع ۴٬۰۰۰ متری و معدن سرب قنات مروان شاهد ویرانی عظیمی در کوه شاه هستیم.
وضعیت در نوار غزه تا اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ به سطوح وخیم گرسنگی و ناامنی غذایی رسید. گزارش‌های منابع مختلف از جمله برنامه جهانی غذا و مقامات سازمان ملل، وضعیت ویران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد که در آن ذخایر مواد غذایی تقریباً تمام شده بود، نانوایی‌ها در اثر حملات هوایی اسرائیل نابود می‌شدند و دسترسی به مواد غذایی اولیه به‌طور فزاینده‌ای کمیاب می‌شد. در نوامبر، صف‌های صدها نفری برای نان به کرات گزارش می‌شد که نشان دهنده یک بحران عمیق بود.