گازهای گلخانه ای
جملاتی از کاربرد کلمه گازهای گلخانه ای
انتشار گازهای گلخانه ای آمریکا از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ شامل گاز دیاکسید کربن و متان بوده. بین سالهای ۱۸۵۰ تا سال ۲۰۱۸ ایالات متحده در مقایسه با بقیه کشورها بیشترین مقدار انتشار گازهای گلخانه ای را به صورت فزاینده به خود اختصاص دادهاست. از سال ۱۸۵۰، میزان دیاکسید کربن منتشر شده توسط ایالات متحده آمریکا در مقایسه با بقیه کشورها بیشترین مقدار بوده.
انتقال انرژی به روشی پایدار برای تأمین نیازهای جهان به برق، گرمایش، سرمایش و نیرو برای حمل و نقل بهطور گستردهای به یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی بشریت در قرن ۲۱ تبدیل شدهاست. در سراسر جهان، نزدیک به یک میلیارد نفر از دسترسی به برق برخوردار نیستند و حدود ۳ میلیارد نفر برای پختوپز از سوختهای دودزا مانند چوب، زغال یا کود حیوانی استفاده میکنند. استفاده از این سوختهای فسیلی یکی از عوامل عمده آلودگی هوا است که باعث میشود سالانه حدود ۷ میلیون نفر فوت کنند. تولید و مصرف انرژی عامل انتشار حدود ۷۰٪ از گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت انسانی است.
گازهای انتشار یافته و حاصل از تولید الکتریسیته، بیشترین سهم گازهای گلخانه ای ایالات متحده یعنی ۳۸٫۹ درصد از تولید دیاکسید کربن ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ (با انتشار گازهای گلخانه ای نزدیک به ۳۱ درصد) را به خود اختصاص دادهاست.
در طی انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا (۲۰۱۶) اعلام کرد که به دونالد ترامپ رأی نمیدهد و جمهوریخواه ترامپی نیست. او از جمهوری خواهان خواست تا به ترامپ رأی ندهند و در رقابتهای مقدماتی هم از جان کیسیک حمایت کرد. او از منتقدان دولت ترامپ و دیدگاههای آن در رابطه با محیط زیست و گازهای گلخانه ای است. درگیری او با دونالد ترامپ حاشیههای زیادی ایجاد کردهاست.
عواملی مانند تغییر اقلیم، خشکسالی، سیل، جنگلزدایی، افزایش آلودگی، گازهای گلخانه ای و استفاده بیهوده از آب میتوانند باعث کمبود منابع شوند. سالانه، آب شیرین کافی برای تأمین این تقاضا در سطح جهان وجود دارد، اما تغییرات مکانی و زمانی این تقاضا و تفاوت در دسترسی به آب، بسیار زیاد است و سبب بروز کمآبی (فیزیکی) در بخشهایی از جهان در زمانهای خاصی از سال میشود. به علت تنوع هیدرولوژیکی طبیعی، کمبود آب در طول زمان متفاوت است اما بیش از این، تابعی از سیاستهای اقتصادی حاکم، و رویکردهای برنامه ای و مدیریتی است. انتظار میرود که این کمبود، با توسعه اقتصادی شدت یابد، اما اگر به درستی شناسایی شود، بسیاری از عواقب آن قابل پیشبینی، جلوگیری یا کاهش است.
دولت چین در سال ۲۰۰۹ طرحی را برای تبدیل این کشور به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه خودروهای تمام-برقی و دونیرو شارژی تا سال ۲۰۱۲ شروع کرد. هدف این کشور از اجرای این طرح تبدیل کشور به غول صنعتی جهان و ایجاد اشتغال و افزایش صادرات و کاهش آلودگی شهری و وابستگی به نفت بود. البته تحقیقی نشان داد که با اینکه جایگزینی خودروهای برقی با خودروهای مشابه احتراقی، آلودگی هوای محلی را کاهش خواهد داد اما میزان کاهش گازهای گلخانه ای فقط به میزان ۱۹٪ خواهد بود، چرا که ۷۵٪ الکتریسته تولیدی در نیروگاههای این کشور از سوزاندن زغالسنگ میباشد.
ایران سومین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر گاز طبیعی جهان را داراست. این کشور عضو اوپک است و بخش بزرگی از درآمد دولت از طریق صادرات نفت به دست میآید. بر اساس آخرین وضعیت اکتشافها و اعلان رسمی دولت، ایران ۱۰ درصد از ذخایر اثبات شده نفت و ۱۵ درصد از ذخایر گاز را در اختیار دارد. در عین حال نفت و مشتقات آن عامل اصلی آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه ای در ایران است.
اگرچه انرژی زغال سنگ تنها ۴۹ درصد از تولید برق ایالات متحده را در سال ۲۰۰۶ به اختصاص داد، اما مسئول ۸۳ درصد از انتشار دی اکسیذ کربن ناشی از تولید برق در آن سال یا ۱۹۷۰ تن گازهای گلخانه ای بود. ۱۳۰ میلیون تن دیگر توسط سایر کاربردهای صنعتی زغالسوز آزاد شد.