پلیدان

معنی کلمه پلیدان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پلیدان (قرآن). آلودگی های مادی و معنوی را پلیدی می گویند.
قرآن در نگاهی پایانی به موضوع پلیدی از جهنم به عنوان محل گرد آمدن همه کافران و منافقان و در بیانی عام همه آلودگی های معنوی یاد کرده: «اِنَّ اللّهَ جامِعُ المُنـفِقینَ و الکـفِرینَ فی جَهَنَّمَ جَمیعا» و حتی خوراک جهنمیان نیز ناپاک و پلید شمرده شده است: «لا یَذوقونَ فیها بَردًا و لا شَرابـا اِلاّ حَمیمـًا و غَسّاقـا».
انباشته شدن پلیدان
انباشته شدن پلیدان و ناپاکان در قیامت بر روی همدیگر و افکنده شدن آنها در جهنم ، از جانب خداوند است.«لیمیز الله الخبیث من الطیب ویجعل الخبیث بعضه علی بعض فیرکمه جمیعا فیجعله فی جهنم اولـئک اولـئک هم الخـسرون»؛ (اینها همه) بخاطر آن است که خداوند (می خواهد) ناپاک را از پاک جدا سازد، و ناپاکها را روی هم بگذارد، و همه را متراکم سازد، و یکجا در دوزخ قرار دهد؛ و اینها هستند زیانکاران!
روز جداسازی
قیامت، روز جداسازی پلیدان از پاکان می باشد.«لیمیز الله الخبیث من الطیب ویجعل الخبیث بعضه علی بعض فیرکمه جمیعا فیجعله فی جهنم اولـئک اولـئک هم الخـسرون»
جایگاه انسان ناپاک
...

جملاتی از کاربرد کلمه پلیدان

نظریه هارتلی، گزارش خبری را تک متنی می‌داند. گزارش تک متنی آغاز، وسط و پایان مشخصی دارد. هارتلی به ساختار معنا در گزارش خبری نظر دارد و معتقد است که ساختمان درونی یک گزارش خبری همانند فیلمهای پلیسی از تضاد دو عنصر اصلی «ما» و «آنها» تشکیل می‌شود. منظور از «ما» جمع خوبان هستند و منظور از «آنها» دشمنان و پلیدان هستند.
تن تیره شان اندر آتش نهاد سپس داد خاک پلیدان به باد
هین بیایید ای پلیدان سوی من که گرفت از خوی یزدان خوی من
آب بهر این ببارید از سماک تا پلیدان را کند از خبث پاک
یکی آتش از خنجر افروختند تن آن پلیدان همه سوختند