واحد نجومی
معنی کلمه واحد نجومی در دانشنامه عمومی
هرچند که گردش زمین به دور خورشید در یک مدار بیضی صورت می گیرد ولی سالانه در یک دور کامل اوج و حضیض خورشیدی میانگین دوری زمین تا خورشید رقم تقریباً ثابتی به دست می دهد که در آغاز، پایهٔ اندازهٔ واحد نجومی قرار گرفت. ولی اکنون در سطح بین المللی توافق شده که بیشترین دوری که همان اوج است مبنا قرار گیرد. این دوری دقیقاً برابر با ۱۴۹٬۵۹۷٬۸۷۰٫۷ کیلومتر ( ۹۲٬۹۵۵٬۸۰۷٫۳ مایل ) پذیرفته شده که بسیار نزدیک به ۱۵۰ میلیون کیلومتر یا ۹۳ میلیون مایل است.
نماد UA از طرف ادارهٔ بین المللی وزن ها و مقیاس ها و استاندارد بین المللی ISO/IEC ۸۰۰۰۰ پیشنهاد شد. درحالی که اتحادیهٔ بین المللی اخترشناسی UA را پیشنهاد کرد. هم اکنون نماد UA در کشورهای انگلیسی زبان معمول تر است. در حالت عمومی، حروف بزرگ هنگامی به عنوان نماد استفاده می شوند که پس از یک دانشمند که به صورت فردی کار می کرده است انتخاب شده باشند؛ نمادهای UA یا U. u می توانند به معنی یکاهای اتمی یا حتی یکاهای قراردادی باشند. اما امروزه نماد AU برای اشاره به واحد نجومی به طور گسترده استفاده می شود.
نماد AU در اصل به عنوان طول نیم قطر بزرگ مدار بیضی شکل گردش زمین به دور خورشید در نظر گرفته شده بود. [ نیازمند منبع] در سال ۱۹۷۶ ( میلادی ) اتحادیه بین المللی اخترشناسی بازگشتی به تعریف AU داشت و خواست که آن را به صورت درست تر بیان کند؛ بنابراین AU برابر طولی تعریف شد که در آن ثابت گرانشی گاوس ( k ) مقداری برابر با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ دارد. درحالی که همه یکاهای اندازه گیری، یکاهای طول، جرم و زمان هستند.
تعریف معادل دیگری که ارائه شد عبارت است از: شعاع یک مدار دایره نیوتنی غیر آشفته به دور خورشید که ذره ای با جرم بینهایت کوچک با بسامد زاویه ای ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ رادیان در روز روی آن حرکت می کند. یا طولی که ثابت گرانشی خورشیدمرکز آن برابر با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵۲AU۳/d۲ یا دوری زمین تا خورشید است.
معنی کلمه واحد نجومی در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه واحد نجومی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه واحد نجومی
این سفر بین ستارهای ممکن است شامل پرواز به سیاره پروکسیما قنطورس بی شود، که یک سیاره فراخورشیدی است که در منطقه قابل سکونت از ستاره میزبان خود که پروکسیما قنطورس نام دارد قرار گرفته است. این ستاره یک کوتوله سرخ در سیستم ستارهای آلفا قنطورس است. از فاصله ۱ واحد نجومی (۱۵۰ میلیون کیلومتر یا ۹۳ میلیون مایل)، چهار دوربین در هر یک از این فضاپیماها به طور بالقوه میتواند تصویری با کیفیت به اندازه کافی بالا ضبط برای بررسی ویژگیهای سطحی این سیاره تهیه کنند.
سیارک بازل در کمربند اصلی داخلی در فاصله ۲ تا ۲٫۵ واحد نجومی هر ۳ سال و ۴ ماه یک بار (هر ۱۲۱۲ روز) به دور خورشید میچرخد. مدار آن نسبت به دایرةالبروج دارای خروج از مرکز ۰٫۱۱ و میل ۸ درجه است.