ناصر اطروش

معنی کلمه ناصر اطروش در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حسن اُطْروش، شهرت ابومحمد حسن بن علی حسینی، ملقب به ناصر کبیر، ناصر اطروش و الناصرللحق، از فرزندزادگان امام حسین علیه السلام و سومین فرمانروای علویان طبرستان در سده سوم است.
نسب وی با سه واسطه به عمرالاشرف، فرزند امام زین العابدین علیه السلام، می رسد. وی جدّ مادری علم الهدی و شریف رضی، و مادرش کنیزی خراسانی تبار بود.
تولد
حسن در حدود سال ۲۳۰ در مدینه به دنیا آمد. از آغاز زندگی او اطلاع روشنی در دست نیست.
زهد و مرتبه علمی
به نوشته علم الهدی مرتبه علمی و زهد و فقاهت او برای همه معلوم بوده است. ابوطالب هارونی، مشهور به ناطق بالحق (متوفی ۴۲۴)، نیز از دانش گسترده و زهد و عبادت او خبر داده و افزوده است که وی نزد مشایخ کوفه و دیگر شهر ها درس خواند و از آنان روایت کرد و آنان نیز از او روایت کردند، از جمله ابوجعفر محمد بن منصور مرادی، شاگرد قاسم بن ابراهیم رَسّی؛ بشربن عبدالوهاب اموی؛ برادر حسن اطروش، حسین بن علی مشهور به حسین الشاعر، که ظاهرآ حسن اطروش از طریق او کتاب المسائل علی بن جعفر عُریضی را روایت کرده است؛ و عالم و محدّث مشهور امامی احمد بن محمد بن عیسی قمی.
سفر به طبرستان
...

جملاتی از کاربرد کلمه ناصر اطروش

حکومت علوی در مناطق کاملاً زیدی دیلمان و شرق گیلان پابرجا ماندو شهر هوسم که ناصر اطروش هنگام گرواندن گیلیان در آن فعال بود مرکزی برای تعلیم ناصریه و پایتخت یک خاندان محلی علوی شد که در ۳۲۰ توسط ابوالفضل جعفر بن محمد نوه برادر ناصر، حسین الثائر و از طریق مادر نوه خود ناصر، تأسیس شد. ناصرالحق مدرسه‌های زیادی در گیلان و طبرستان تأسیس نمود.