ناران
معنی کلمه ناران در لغت نامه دهخدا

ناران

معنی کلمه ناران در لغت نامه دهخدا

ناران. ( اِخ ) دهی است از دهستان لواسان کوچک بخش افجه شهرستان تهران در دو هزارگزی مشرق گلندوک واقع است. کوهستانی و سردسیر است و 377 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه افجه تأمین میشود. محصولش غلات و بنشن است و شغل مردمش زراعت. راه فرعی به گلندوک دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ص 221 ).
ناران. ( اِخ ) دهی است از دهستان بهر آسمان بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت. در منطقه ای کوهستانی و سردسیر و در 20 هزارگزی جنوب شرقی ساردوئیه و 14 هزارگزی جنوب جاده مالرو بافت به ساردوئیه قرار دارد. 50 تن سکنه دارد که از طایفه بهمنی اند. آبش از رودخانه و چشمه ، محصولش غلات و حبوبات و شغل مردمش زراعت و گله داری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ص 406 ).

معنی کلمه ناران در فرهنگ فارسی

ده دهستان بالا بخش طالقان شهرستان تهران استان مرکز . در ۲۹ کیلومتری خاور شهرک واقع است . کوهستانی و سردسیر است و ۹۴۴ تن سکنه دارد . محصولش غلات سیب زمینی باقلا و صیفی است .
دهیست از دهستان بهر آسمان بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت .

معنی کلمه ناران در دانشنامه عمومی

ناران (بم). ناران، روستایی از توابع بخش بروات شهرستان بم در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان روداب غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۱۳ نفر ( ۱۶۶خانوار ) بوده است.
ناران (گووی آلتای). ناران ( به لاتین: Naran ) یک منطقهٔ مسکونی در مغولستان است.

جملاتی از کاربرد کلمه ناران

امامزاده فضلعلی مربوط به سدهٔ ۷ و ۸ ه.ق است و در محله ناران شهر لواسان مرکز بخش لواسانات شهرستان شمیرانات استان تهران ایران واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قبل از احداث سد در مکان امروزی دریاچهٔ سد، روستای آباد گارکلو و باغستانی که به آن شانی (شاهانی) می‌گفتند وجود داشته که دولت با قیمت خوبی زمین‌های اهالی را در سال ۱۳۴۳ خریداری نمود و اهالی در محله‌های نجارکلا، شورکاب، ناران و کلاک ساکن شدند.
در شهر لواسان سه امامزاده بنامهای امامزاده عبدالله و امامزاده فضلعلی و امامزاده پیرعطا بترتیب در محله‌های جائیچ (جاج)، ناران و سبوبزرگ شهر مدفون هستند. متولیان امامزاده‌های لواسان اغلب افراد بومی هستند. هر محله شهر لواسان حداقل یک مسجد و چند حسینیه و تکیه دارد. حسینه علی پروین در منزل شخصی اش واقع در محله شورکاب لواسان احداث گردیده‌است.
در شهر لواسان سه امامزاده بنام‌های امامزاده عبدالله و امامزاده فضلعلی و امامزاده پیرعطا به ترتیب در محله‌های جائیچ (جاج)، ناران و سبو بزرگ شهر مدفون هستند. متولیان امامزاده‌های لواسان اغلب افراد بومی هستند. هر محله شهر لواسان حداقل یک مسجد و چند حسینیه و تکیه دارد. حسینیه علی پروین در منزل شخصی اش واقع در محله شورکاب لواسان احداث گردیده‌است.
خون خوردن کسیست برای کسی عجب آنکه برای بی‌غم ناران عجیب‌تر