معنی کلمه یاری خدا در دانشنامه اسلامی
وحدت و قدرت و سیاست و مدیریت مسلمانان، باید به نوعی باشد که دشمن به ناامیدی کشیده شود. سران کفر، یا باید به کلی ریشه کن شوند و یا خوار و ذلیل و مایوس گردند. با برخوردهای ضعیف و موسمی و موضعی که به ریشه کفر لطمه نمی زند، دل خوش نباشید.وَلَقَدْ نَصَرَکُمُ اللّهُ بِبَدْرٍ وَاَنتُمْ اَذِلَّهٌ فَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ و یقیناً خدا شما را در بدر با آنکه ناتوان بودید یاری کرد پس از خدا پروا کنید باشد که سپاس گزاری نمایید. در سه آیه قبل خواندیم که صبر و تقوا، انسان را بیمه می کند و در این آیه نمونه عملی آن را مجاهدان بدر معرفی می کند. در آیه قبل نیز سخن از توکّل بود و مجاهدان بدر نمونه عملی توکّل هستند. این آیه خطاب به مسلمانان می فرماید: شما که در بدر نصرت خدا را دیدید، چرا در احد به فکر سستی افتادید؟!
پیام های آیه ۱۲۳ سوره آل عمران
۱ـ امدادهای غیبی را در میدان های کارزار فراموش نکنید.«نَصَرَکُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ»۲ـ نصرت الهی، نشانه ولایت الهی بر مؤمنان است.«وَ اللَّهُ وَلِیُّهُما»، «وَ لَقَدْ نَصَرَکُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ»۳ـ به خداوند توکل کنیم که نصرت او را در صحنه های جنگ دیده ایم.«وَ عَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ»، «نَصَرَکُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ»۴ـ امدادهای الهی سرنوشت جنگ را معیّن می کند، نه عوامل طبیعی.«نَصَرَکُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَ اَنْتُمْ اَذِلَّةٌ»۵ـ هر کس طالب نصرت الهی است، باید تقوا پیشه کند.«نَصَرَکُمُ اللَّهُ»، «فَاتَّقُوا اللَّهَ»۶ـ شکر امدادهای الهی آن است که تقوای الهی پیشه کنیم.«فَاتَّقُوا اللَّهَ»، «تَشْکُرُونَ»
نصرت خدا با فرشتگان
اِذْ تَقُولُ لِلْمُوْمِنِینَ اَلَن یَکْفِیکُمْ اَن یُمِدَّکُمْ رَبُّکُم بِثَلاَثَهِ آلاَفٍ مِّنَ الْمَلآئِکَهِ مُنزَلِینَ آنگاه که به مؤمنان می گفتی آیا شما را بس نیست که پروردگارتان شما را با سه هزار فرشته فرود آمده یاری کند.
پیام های آیه ۱۲۴ سوره آل عمران
...