گالوپ
معنی کلمه گالوپ در لغت نامه دهخدا

گالوپ

معنی کلمه گالوپ در لغت نامه دهخدا

گالوپ. ( اِخ ) جُرج هراس. متخصص آمار در آمریکا ( 1901 - 1984 م. ) و مؤسس بنگاه آمار مشهور به بنگاه گالوپ در ممالک متحده آمریکای شمالی که اکنون غالب تتبعات و مطالعات آن مبتنی بر مقاصد سیاسی است.

معنی کلمه گالوپ در فرهنگ فارسی

جرج هراس متخصص آمار آمریکایی ( و . ۱۹٠۱ م . ) . وی موسس بنگاه آمار مشهور به [ بنگاه گالوپ ] در ایالات متحده آمریکای شمالی است .

معنی کلمه گالوپ در دانشنامه عمومی

گالوپ (شرکت). شرکت گالوپ ( به انگلیسی: Gallup Inc ) که در ایران بیشتر با نام مؤسسه گالوپ شناخته می شود، یک شرکت مشاوره مدیریتی است که بیش از همه چیز برای مؤسسه نظرسنجی گالوپ ( به انگلیسی: Gallup Poll ) شناخته شده است.
مؤسسه گالوپ از معتبرترین موسسات نظرسنجی در جهان است که آشنایی با مراحلی که برای انجام نظرسنجی در این مؤسسه انجام می شود، حائز اهمیت است.
جورج هاوس گالوپ یکی از متخصصین استفاده از روش های آماری در مطالعه افکار و عقاید عمومی، در ۲۷ دسامبر ۱۹۳۵ مؤسسه استخراج عمومی را بنیاد نهاد که به نام خود وی گالوپ خوانده می شود. مخارج این مؤسسه از حق اشتراک مؤسسات تبلیغاتی و تولیدی در ایالات متحده آمریکا تأمین می شود. بسیاری از کشورهای جهان در مواردی گوناگون، جهت اطلاع از افکار عمومی به این مؤسسه مراجعه می کنند.

جملاتی از کاربرد کلمه گالوپ

او به مدت دو سال پیاپی (۲۰۱۷ و ۲۰۱۸) در نظرسنجی سالانه موسیقی گالوپ کره به عنوان ششمین آیدل محبوب کره ای انتخاب شد و در سال ۲۰۱۹ توانست رتبه پنجم را کسب کند.
نظرسنجی یو اس ای تودی / گالوپ که در ۲۲ تا ۲۳ سپتامبر۲۰۰۹ انجام شد، نشان داد که اکثریت ۶۲درصد دموکرات‌ها با اعزام بیشتر نیروهای آمریکایی مخالف هستند، در حالی که اکثریت ۶۳درصد جمهوری خواهان با اعزام نیروهای بیشتر آمریکایی موافق هستند. اکثریت ۵۳درصد دموکرات‌ها خواهان آغاز خروج نیروهای آمریکایی هستند، در حالی که ۲۴درصد جمهوری خواهان خواهان آغاز خروج هستند. ۳۰ درصد از دموکرات‌ها از اعزام نیروهای بیشتر آمریکایی حمایت می‌کنند. تقریباً نیمی، ۴۹درصد از مستقل‌ها با اعزام نیروهای بیشتر آمریکایی مخالف هستند و ۴۳درصد از مستقل‌ها نیز خواهان آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان هستند.
آمریکا در حال حاضر تنها کشور غربی است که مجازات اعدام در آن انجام می‌گیرد (در ۳۱ ایالت). از سال ۱۹۷۶ تا کنون حدود ۱۴۰۰ نفر در این کشور اعدام شده‌اند. طبق بررسی موسسهٔ گالوپ در سال ۲۰۱۶ حدود ۶۰ درصد از مردم آمریکا موافق اجرای مجازات اعدام هستند. این آمار از سال ۲۰۰۰ تا کنون همواره در حال کاهش بوده‌است.
نظرسنجی گالوپ که در ۵ تا ۸ نوامبر۲۰۰۹ انجام شد، نشان داد که اکثریت ۵۱ درصد آمریکایی‌ها با اعزام نیروهای بیشتر آمریکایی مخالف هستند: ۴۴ درصد از آمریکایی‌ها خواهان کاهش تعداد نیروهای آمریکایی هستند و ۷ درصد خواهان حفظ این تعداد هستند.
در مقابل، روانشناسان تارا شاوان و گوردون گالوپ جونیور دریافتند که زنان در مرحله تخمک گذاری چرخه قاعدگی خود رفتارهای پرخطر را کاهش می‌دهند، که از نظر تئوری می‌تواند احتمال تجاوز جنسی را در دوره‌های باروری کاهش دهد. دانیل فسلر، انسان‌شناس، این یافته‌ها را رد کرد و گفت: «تجزیه و تحلیل میزان حاملگی نشان می‌دهد که احتمال حاملگی پس از تجاوز جنسی با احتمال بارداری رابطه جنسی توافقی تفاوتی ندارد».
یک نظرسنجی گالوپ در ۱۳۴ کشور که مقبولیت رهبری آمریکا بین ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ را مقایسه می‌کند دریافت که مقبولیت کار ترامپ تنها در ۲۹ کشور از اوباما بیشتر بود، که بیشترشان کشورهای غیردموکراسی بودند؛ مقبولیت رهبری آمریکا در میان همه متحدان و کشورهای گروه هفت سقوط کرد. در مجموع مقبولیت مشابه دو سال پایانی ریاست جمهوری جرج دابلیو بوش بود. تا میانه سال ۲۰۲۰، تنها ۱۶ درصد از پاسخ دهندگان بین‌المللی به نظرسنجی ۱۴ کشوری مرکز تحقیقات پیو نسبت به ترامپ ابراز اعتماد کردند، که پایین‌تر از ولادیمیر پوتین روسیه و شی جین پینگ چین بود.
در سال ۲۰۰۷ میلادی سازمان مردم‌نهاد اکنجو–ایوه‌آلا با شرکت گالوپ نظرسنجی دربارهٔ حکومت در نیجریه برگزار کرند. اکنجو–ایوه‌آلا همچنین با مؤسسه بروکینگز همکاری می‌کند. او همچنین عضو هیئت مدیرهٔ مؤسسه منابع جهانی است.
طبق نظرسنجی گالوپ در سال ۲۰۱۶، ۳۸٪ مردم پنسیلوانیا به شدت مذهبی، ۲۹٪ نسبتاً مذهبی و ۳۴٪ غیر مذهبی هستند.
نظرسنجی یو اس ای تودی / گالوپ که در ۱۴تا ۱۶ ژانویه۲۰۱۱ انجام شد، همچنین گزارش داد که پشت سر ۸۶درصد دموکرات‌ها و ۷۲درصد مستقل‌ها، اکنون ۶۱درصد از محافظه کاران خودشناس نیز خواستار خروج سریع نیروهای آمریکایی هستند.
تا قبل از سال ۲۰۰۹ میلادی، هیچ تلاش سیستماتیکی برای ردیابی و اندازه‌گیری اعتماد مصرف‌کننده در سراسر جهان وجود نداشت. در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲، گالوپ داده‌های اعتماد اقتصادی جهانی را از طریق نظرسنجی جهانی گالوپ جمع‌آوری کرد و داده‌های ۱۰۸ کشور مورد بررسی را در هر دو سال تجزیه و تحلیل کرد. شاخص اعتماد اقتصادی گالوپ بر اساس پاسخ‌های ترکیبی به دو سؤال است: اولی از افراد می‌خواهد شرایط اقتصادی امروز کشورشان را رتبه‌بندی کنند و دوم اینکه آیا فکر می‌کنند شرایط اقتصادی در کشورشان به‌طور کلی در حال بهتر شدن یا بدتر شدن است.