گالوانی

معنی کلمه گالوانی در لغت نامه دهخدا

گالوانی. ( اِخ ) لویجی. فیزیک دان ایتالیایی متولد در بُلُنْی ْ ( 1737 - 1798 م. ). وی بر اثر مشاهده آزمایشی که یکی از دستیاران او در مورد قورباغه انجام میداد به این حقیقت پی برد که کلیه حیوانات مقداری نیروی الکتریسته مخصوص در بدن خود ذخیره دارند و او در این مورد امتحانات متعدد کرد و به نتایج رسید و این حقیقت را بصورت اصلی مسلم علمی بیان کرد و قول او پایه تحقیقات ولتا درباره سایر مواد طبیعی قرار گرفت و فرضیه علمی ولتا درباره حدوث الکتریسته در نتیجه اصطکاک فلزات به یکدیگر بیان گردید.

جملاتی از کاربرد کلمه گالوانی

واکنش کلی که در این سلول گالوانی اتفاق می‌افتد به شکل زیر است:
توماس یوهان سیبک (۱۷۸۰–۱۸۳۱)، اثر ترموالکتریکی یا گرمابرقی را در سال ۱۸۲۱ کشف کرد. پدیده اثر متقارن پلتیه (ژان شارل آتاناز پلتیه، ۱۷۸۵–۱۸۴۵)، از جریان الکتریکی برای ایجاد اختلاف دما استفاده می‌کند. در اواسط قرن بیستم از ژنراتور ترمو الکتریک اغلب به جای پیل گالوانی استفاده می‌شد.
پیشینه کشف الکتروشیمی به اختراع پیل‌های گالوانی می‌رسد. اگرچه اختراع پیل‌های گالونی را به لوئیجی گالوانی و آلساندرو ولتا نسبت می‌دهند ولی شواهد حاکی بر آن است که این پیل‌ها سال‌ها قبل از تولد این دو دانشمند، توسط ایرانیان اختراع شده بود و برای آبکاری به کار می‌رفت. ایرانیان گذشته با استفاده از دوفلز آهن و مس و قرار دادن آن در اسید سولفوریک که به جوهر گوگرد نیز معروف بوده‌است، اولین پیل‌های سوختی جهان را تولید کردند و از برق حاصل آن‌ها نیز برای آبکاری استفاده می‌کردند.