گازران. [ زِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان شراء بالا بخش وفس شهرستان اراک ، واقع در 52 هزارگزی جنوب کمیجان ، سر راه فرعی بین خنداب و ایجان. دامنه ، سردسیر. دارای 762 تن سکنه. ترکی فارسی آب آن از رودخانه شراء، محصول آنجا غلات ، بن شن ، شغل اهالی زراعت ، گله داری ، قالیچه ، گلیم جاجیم بافی است. راه آن از پل دوآب اتومبیل رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ). گازران. [ زِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان فراهان بالا بخش فرمهین شهرستان اراک. واقع در 9 هزارگزی شمال باختری فرمهین و 9 هزارگزی راه عمومی. دامنه ، سردسیر، دارای 264 تن سکنه. شیعه و فارسی زبان. آب آن از قنات و چشمه و محصول آنجا غلات ، بن شن ، شغل اهالی زراعت و قالیچه بافی و راه آن مالرو است ، از فرمهین در فصل خشکی اتومبیل میرود. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ). گازران. ( اِخ ) رجوع به کازرون شود. گازران. ( اِخ ) رجوع به گازرگاه و قلات گازران شود. گازران. [زِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش جعفرآباد شهرستان ساوه واقع در جلگه معتدل ، مالاریایی. دارای 529 تن سکنه ، شیعه و فارسی زبان. آب آن از قنات. محصول آنجا غلات ، پنبه ، بادام ، بنشن ، شغل اهالی زراعت و گله داری. صنایع دستی آن گلیم و کرباس بافی است. دبستان دارد. این ده قشلاق ایل کائینی است. راه آن مالرو نزدیک خط ماشین است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).
معنی کلمه گازران در فرهنگ فارسی
دهی است جزو حومه بخش جعفر آباد شهرستان ساوه جلگه آب از قنات محصول غلات پنبه بادام بنشن شغل زراعت گله داری گلیم و کرباس بافی . دهی از شهرستان اراک
معنی کلمه گازران در دانشنامه عمومی
گازران (خنداب). روستای گازران در بخش مرکزی شهرستان خنداب در استان مرکزی قرار دارد. این روستا با شهر خنداب ۵ کیلومتر فاصله دارد. اکثر ساکنان روستا دامپرور و کشاورز هستند و عمده محصولات کشاورزان انگور است. در مجاورت این روستا رودخانه قره چای قرار دارد که طی سال های اخیر به دلیل کمبود آب به رودخانه فصلی تبدیل شده است. آب و هوای این روستا معتدل و تاحدی سرد است و از شخصیت های معروف زاده شده در این روستا می توان از ادیب الممالک فراهانی شاعر دوره قاجار نام برد. روستای گازران در دهستان خنداب قرار دارد و بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت آن ۱۵۵۲ نفر ( ۴۴۲ خانوار ) است. گازران (فراهان). گازران روستایی در دهستان فرمهین بخش مرکزی شهرستان فراهان استان مرکزی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۴۳ نفر ( ۵۳خانوار ) بوده است.
معنی کلمه گازران در دانشنامه آزاد فارسی
گازِران رجوع شود به:جعفریه، شهر
جملاتی از کاربرد کلمه گازران
شدند از پی مصریان زین سخن همه گازران جامه بر نیل زن
ایستگاه مترو گازران یکی از ایستگاههای خط ۱ مترو تبریز است که در محله گازران، خیابان خیام، کوچه قائم واقع شدهاست. این ایستگاه در ۵ آذر ۱۴۰۱ افتتاح شدهاست. این ایستگاه، ایستگاه ۱۴ خط ۱ مترو تبریز است.
وانگهان چون گازری از گازران درویشتر وانگهان چون آفتابی آفتاب هر دیار
ایستگاه مترو گازران از نوع عمیق است و مساحت کل ایستگاه ۱۲۴۹۳ متر مربع و دارای ۳ طبقه و ۲ ورودی است. به گفته سرپرست سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری تبریز، این ایستگاه در عمق ۲۵ متری از سطح خیابان و به علت بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی و مجاورت با ساختمان های قدیمی با کار مهندسی دقیق و تخصصی اجرا شده است.
باغ علویان (اَلاِیوان باغی) یکی از باغهای تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ گازران واقع شده بود. این باغ حاصلخیز در آخر خیابان لالهزار (شهرنو) قرار داشته و به وسیلهٔ ۳ قنات آبیاری میشدهاست. هماکنون در محل این باغ، مراکز متعدد ورزشی احداث شدهاست.
ز گازران مگریز و به زیر ابر مرو که ابر را و تو را من درآورم به نیاز
اهراب از محلات جنوب شهر تبریز است. از شمال به محله ویجویه (ورجی) و میارمیار و قرهآغاج، از جنوب و از شرق به محله لیلاوا و از جنوب به محله گازران (گزاران) محدود است. مرکز آن میدان مسجد نجف بیک نایب (مسجد امام خمینی)، آراچورکچی خانا (نانوایی میانه) و چشمه باشی (سرچشمه) است. خیابان خیام از جنوب به شمال این محله را دو بخش کرده: بخش غربی آن خیابان قطران (باغات وزیرآباد و شاووا) (شاه آباد) و بخش شرقی محله اهراب محله بارناوا (بارون آواک) هستند.
پوستین خود نداشت در ره دین پس چه دادی به گازران زمین
شو جامه آلوده خود زن بر سنگ زنقحبه به گازران ری کارت چیست
رخ تو هست مایهٔ تو، اگر مایهٔ گازران بود خورشید
چون نشویی همی دل از باطل رقم گازران منه بر دل
دسته دسته جامههای گازران از کار ماند تا پدید آید که گازر اختیارست اختیار
تو پاک باش و مدار از کس ای برادر باک زنند جامه ناپاک گازران بر سنگ