کمپوت
معنی کلمه کمپوت در لغت نامه دهخدا

کمپوت

معنی کلمه کمپوت در لغت نامه دهخدا

کمپوت. [ ک ُ] ( فرانسوی ، اِ ) میوه ای که در شربت قند یا شکر پخته شده ، و آن اقسامی دارد: کمپوت آلبالو، کمپوت به ، کمپوت توت فرنگی ، کمپوت تمشک ، کمپوت سیب ، کمپوت گلابی ، کمپوت گوجه. ( فرهنگ فارسی معین ). کمپت. خوشاب. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).

معنی کلمه کمپوت در فرهنگ معین

(کُ ) [ فر. ] (اِ. ) میوه ای که در شربت قند یا شکر پخته باشند.

معنی کلمه کمپوت در فرهنگ عمید

۱. میوه ای که در شربت قند پخته شود.
۲. کنسرو این مادۀ خوراکی.

معنی کلمه کمپوت در فرهنگ فارسی

میوه ای که آنرادرشربت قندپخته باشند، میوهای که آنراپس ازپختن درشربت قنددرظرف سربسته نگاهدارند
( اسم ) میوه ای که در شربت قند یا شکر پخته شده و آن اقسامی دارد : کمپوت آلبالو کمپوت به کمپوت توت فرنگی کمپوت تمشک کمپوت سیب کمپوت گلابی کمپوت گوجه .

معنی کلمه کمپوت در دانشنامه عمومی

کمپوت (دسر). کمپُوت ( به فرانسوی: Compote ) یا خوشاب نوعی دسر است که در قرن هفدهم به وجود آمده و منشأ آن کشور فرانسه است. در زبان فرانسوی واژه کمپوت به معنای مخلوط است. کمپوت از میوهٔ کامل یا خردشده و شربت ترکیب شده است. میوه درسته در آب به همراه شکر و ادویه پخته می شود. مانند کمپوت هلو و کمپوت زردآلو.
کمپوت (نوشیدنی). کُمپوت یا کَمپوت ( به فرانسوی: Compote ) یک نوشیدنی شیرین غیر الکلی است که بسته به فرهنگ و فصل ممکن است سرد و گرم سرو شود. این ماده از طریق پخت میوه هایی مانند توت فرنگی، زردآلو، هلو، سیب، ریواس، آلو یا آلبالو در حجم زیادی از آب به دست می آید که اغلب همراه با شکر یا کشمش به عنوان شیرین کننده های اضافی به دست می آیند. بعضی اوقات ادویه های مختلفی مانند وانیل یا دارچین برای عطر و طعم بیشتر به آن اضافه می شود، مخصوصاً در زمستان که کمپوت معمولاً به صورت گرم سرو می شود. کمپوت در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی و همچنین در اروپای جنوبی محبوب است.
کمپوت بخشی از فرهنگ آشپزی بسیاری از کشورهای مرکزی، شرقی، اروپای جنوبی و خاورمیانه است، مانند: آلبانی، ارمنستان، بلاروس، جمهوری چک، اوکراین، روسیه، لهستان، بلغارستان، بوسنی و هرزگوین، لیتوانی، لتونی، استونی، مجارستان، اسلوونی، کرواسی، مقدونیه شمالی، صربستان، مونته نگرو، اسلواکی، مولداوی و رومانی ( جایی که به عنوان کمپوت شناخته می شود ) ، اتریش، یونان، گرجستان و قبرس و همچنین در: ایران، قزاقستان، تاجیکستان، ترکیه، آذربایجان و سوریه. کمپوت ( به زبانهای مقدونی، بلغاری، روسی، صربی، بوسنیایی و اوکراینی به کامپوت ) روشی گسترده برای حفظ میوه برای استفاده در فصل زمستان در کشورهای اروپای جنوبی و شرقی بود. در سال ۱۸۸۵، Lucyna ierwierczakiewiczowa در یک کتاب دستور العمل نوشت که کمپوت میوه را به خوبی حفظ کرده و تازه به نظر می رسد. کمپوت در دهه ۱۹۷۰ هنوز محبوب بود. همچنین در بسیاری از کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان و قرقیزستان محبوب است. ده ها دستور العمل را می توان در کتاب دستور العمل لهستانی، به اسم کوچنیا پولسکا یافت.
مصرف کمپوت از دهه ۱۹۸۰ کاهش یافته است. با پایان یافتن نگهداری مواد غذایی در بسیاری از کشورهای اروپای جنوبی و شرقی، کمپوت توسط آب میوه، نوشابه و آب معدنی جایگزین شده است.
Uzvar یا vzvar نوشیدنی مشابهی است که از میوه های مختلف خشک و گاهی توت تهیه می شود، با عسل یا شکر شیرین می شود و در اوکراین محبوب است.

معنی کلمه کمپوت در ویکی واژه

میوه‌ای که در شربت قند یا شکر پخته باشند.
محصول پخت ميوه در آب و شكر

جملاتی از کاربرد کلمه کمپوت

گلابی میوه‌ای زنگوله‌ای شکل است که در محدوده رنگ‌های سبز، زرد، قهوه‌ای، قرمز یا ترکیبی از این رنگ‌ها وجود دارد. این میوهٔ سرشار از پتاسیم، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. بیش از ۳۰۰۰ نوع گلابی در جهان وجود دارد و به صورت پخته، کمپوت شده یا خام مصرف می‌شود که اصطلاحاً به آن شیرگلاب یا گلاب خام گفته می‌شود.