کلباسی

معنی کلمه کلباسی در لغت نامه دهخدا

کلباسی. [ ک َ ] ( اِخ ) ابوالمعالی پسر محمد ابراهیم بن محمد حسن خراسانی از علماء عصر خود بود.صاحب ریحانة الادب شرح حال او را در کنی و القاب آورده و ذیل کلمات «کرباسی » و «کلباسی » اشاره بدو کرده و ارجاع به کنی و القاب کرده است. رجوع به کنی و القاب ریحانة الادب ذیل ابوالمعالی و قصص العلماء شود.
کلباسی. [ ک َ ] ( اِخ ) محمد ابراهیم بن محمد حسن خراسانی کاخی از فحول علمای قرن سیزدهم هجری است. مؤلف ریحانة الادب ، ذیل کرباسی ترجمه احوال او را آورده و مصنفات او را بشرح زیر ذکر کرده است : 1- اشارات الاصول در دو جلد بزرگ که در تهران طبع شده است. 2- الایقاظات. آن نیز در اصول است. 3- شوارع الهدایه الی شرح الکفایه. این کتاب در فقه و شرحی است بر هدایه محقق سبزواری. 4- منهاج الهدایة الی احکام الشریفه. این کتاب نیز در فقه است و در کثرت فروعات نظیر کتاب قواعد و کتاب تحریر علامه می باشد. و مؤلفات دیگر در باب تقلید میت و مناسک حج و مبطل روزه بودن شرب توتون ومسئله صحیح و اهم و حواشی و رسائل متفرق دیگر. وفات وی در 1262 هَ. ق. در اصفهان روی داد و در مسجد حکیم مدفون است. ( از ریحانة الادب ذیل کلمه کرباسی ).
کلباسی. [ ک َ ] ( اِخ ) ملامحمد مهدی پسر محمد ابراهیم پسر محمد حسن خراسانی. صاحب ریحانةالادب ترجمه او را ذیل «کرباسی » آورده و می گوید: ازاکابر وقت خود بوده و کتابی در اجتهاد و تقلید و حاشیه ای بر شرح تصریف ملا سعد تفتازانی نوشته است و بقولی بسال 1272 هَ. ق. و بقولی بسال 1292 هَ. ق. وفات یافته است. ( از ریحانة الادب ذیل کلمه «کرباسی » )

معنی کلمه کلباسی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کلباسی (ابهام زدایی). کلباسی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • محمد بن ابراهیم کلباسی، از فحول علمای شیعه در اوایل قرن چهاردهم هجری• محمدجعفر کلباسی، از علمای مجاهد ایران در قرن سیزدهم هجری• محمدمهدی کلباسی، از علمای مجاهد ایران در قرن سیزدهم هجری• میرزا ابوالهدی کلباسی، از رجال برجسته و معروف شیعه در علوم مختلف• محمدابراهیم کلباسی، از مشاهیر فقهاء و مجتهدین اصفهانی در قرن سیزده هجری• محمدابراهیم بن عبدالرحیم کلباسی اصفهانی، از علمای معاصر خاندان کلباسی
...

جملاتی از کاربرد کلمه کلباسی

تاریخ فلسفه نشریه علمی این انجمن است که به مدیرمسئولی محمد خامنه‌ای و سردبیری حسین کلباسی اشتری به صورت فصلنامه چاپ می‌شود و دارای درجه علمی-پژوهشی است.
محمدرضا کلباسی به هنگام اوج‌گرفتن مخالفت روحانیت با سیاست‌های دینی رضاشاه همراه نورالله اصفهانی به قم مهاجرت کرد و با سخنرانی‌های خود توانست بر مردم نسبت به سیاست‌های رضاشاه تاثیر داشته باشد. نقش او موجب دستگیری وی شد. او مدت ۷ ماه در بازداشت بسر برد و پس از آن نیز به خراسان تبعید شد. کلباسی مدت دو سال در مشهد ماند، سپس به اصفهان برگشت و بار دیگر برای زندگی دائم به مشهد آمد. او در حرکت‌های دینی سیاسی مردم مشهد به‌ویژه نهضت ملی نفت از گردانندگان اصلی نهضت بود و مبارزین ملی و دینی و روشنفکران تحصیل کرده از او پشتیبانی می‌کردند.[نیازمند منبع]
محمدرضا کلباسی اشتری (زادهٔ ۱۲۹۵ هجری قمری اصفهان - درگذشتهٔ چهارم شوال ۱۳۸۳ قمری، ۲۹ بهمن ۱۳۴۲ خورشیدی در مشهد)، فقیه، فیلسوف، اصولی، مفسر قرآن، متکلم، محقق علم رجال و مرجع تقلید شیعه بود.
او پس از درگذشت محمدتقی رازی، در درس میر سید حسن بیدآبادی، معروف به مدرس، حاضر شد و پیش از آغاز بیست سالگی از وی اجازه اجتهاد گرفت. او ده سال در اصفهان اقامت داشت و علاوه بر بیدآبادی از محضر محمدابراهیم کلباسی نیز استفاده کرد.