کراچکوفسکی

معنی کلمه کراچکوفسکی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ایگناتی یولیا نوویچ کراچکوفسکی از برجسته ترین اسلام شناسان، عرب شناسان و خاورشناسان جهان و از بنیادگذاران مکتب اسلام شناسی و عرب شناسی در اتحاد جماهیر شوروی سابق بود.
ایگناتی یولیا نوویچ کراچکوفسکی در ۱۶ مارس ۱۸۸۳ میلادی در شهر ویلنوس پایتخت لیتوانی متولد شد. وی از برجسته ترین اسلام شناسان، عرب شناسان و خاورشناسان جهان و از بنیادگذاران مکتب اسلام شناسی و عرب شناسی در اتحاد جماهیر شوروی سابق بود. کرچکوفسکی سال ۱۹۰۵ از فاکولته زبان های شرقی دانشگاه سن پترزبورگ فارغ التحصیل شد. از سال ۱۹۰۸ برای مدت دو سال به منظور تحقیق در لهجه شناسی عربی و تاریخ و فرهنگ اعراب در مصر و سوریه اقامت گزید. ازسال ۱۹۱۰ با سمت مدرس در دانشگاه سن پترزبورگ به تدریس پرداخت و در سال ۱۹۱۸ میلادی به مقام استادی دست یافت. وی در ضمن، سمت عضویت شوراهای علمی- پژوهشی اتحاد شوروی را بر عهده داشت و به سبب دستاوردهای علمی و تحقیقاتی خویش به عضویت چند فرهنگستان و انجمن خاورشناسان جهان در آمد که از آن جمله اند: فرهنگستان دمشق در سوریه، انجمن آسیایی خاورشناسان بریتانیا و ایرلند و... وی عضویت فرهنگستان ایران و چند کشور دیگر جهان را نیز بر عهده داشت.
آثار
کراچکوفسکی مؤلف آثار متعددی در زمینه ادبیات، زبان، تاریخ و فرهنگ عرب و اسلام به ویژه در سده های میانه و جدید بوده است. آثار وی همه رشته های اسلام شناسی و عرب شناسی را در بر گرفته است. از او بیش از ۴۵۰ اثر علمی به چاپ رسیده است. کراچکوفسکی، در واقع، به دانش خاورشناسی و اسلام شناسی و عرب شناسی اتحاد شوروی اعتباری خاص بخشیده است. کراچکوفسکی به ترجمه و انتشار متون بسیاری از آثار ادبی، فرهنگی و تاریخی اسلامی- عربی سده های میانه و دوران معاصر همت گمارد. هیچ یک از بخش های تاریخ ادبیات عرب را نمی توان بدون استفاده از تحقیقات وی مورد بررسی و تحقیق قرار داد. برخی آثار وی عبارتند از: بررسی نسخه های خطی عربی، ترجمه روسی قرآن، زبان شناسی عرب، متنبی و ابو العلاء، خطبه های قدامة، تاریخچه اسلام شناسی و عرب شناسی در روسیه و...
عناوین مرتبط
تاریخ الادب الجغرافی العربی (کتاب)
منبع
...

جملاتی از کاربرد کلمه کراچکوفسکی

ابی‌شنب نزد شرق‌شناسان جایگاهی والا داشت. کراچکوفسکی همواره دانش او را می‌ستود.
ایگناتای یولیانوویچ کراچکوفسکی (زاده ۱۸۸۳ – درگذشته ۱۹۵۱) شرق‌شناس و ایران‌شناس روس بود. او شاگرد ویکتور رومانویچ روزن (۱۸۴۹-۱۹۰۸)، مستشرق نامدار روس، بوده‌است. کراچکوفسکی سال‌ها در کتابخانه‌های ترکیه و کشورهای عربی و کتابخانه سن پیترزبورگ به تحقیق و مطالعه بر روی نسخ خطی عربی پرداخت. حاصل تلاش وی ۳۴۴ اثر و ۴۸ یادداشت است.