کازئین
معنی کلمه کازئین در دانشنامه عمومی
کازئین اسیدی را به روش ته نشینی با اسیدهای لاکتیک ، سولفوریک، و کلریدریک ( در ۴/۴ تا ۷/۴ = PH ) از شیر پس چرخ به دست می آورند. کازئین های مختلف برحسب نوع اسید مصرفی برای استحصال شناسائی می شود. کازئین اسیدی کاربُرد محدودی دارد و در صنایع غذائی از آن فقط برای غلات صبحانه ای و غنی سازی نان استفاده می کنند. نمک های کازئینات کلسیم و سدیم در صنایع غذائی کاربُرد وسیعی دارند که این نمک ها را از خنثی کردن کازئین اسیدی به دست می آورند.
جملاتی از کاربرد کلمه کازئین
به عنوان مثال، محققان در خدمات تحقیقات کشاورزی به دنبال استفاده از ورقههای لبنی به عنوان جایگزینی برای بستهبندیهای نفت هستند. به جای این که از پلیمرهای مصنوعی ساخته شده باشند، این ورقههای لبنی متشکل از پروتئینهایی مانند کازئین و آب پنیر که در شیر یافت میشود، هستند. این ورقهها زیست تخریب پذیر بوده و مانع ورود اکسیژن بهتری به نسبت ورقههای شیمیایی مصنوعی هستند. تحقیقات بیشتری باید انجام شود تا کیفیت مانع آبی ورقههای لبنی بهبود بیابد، اما پیشرفت در بستهبندی پایدار بهطور جدی در حال پیگیری است.