کاتوزیان
معنی کلمه کاتوزیان در فرهنگ عمید
معنی کلمه کاتوزیان در فرهنگ فارسی
جمع کاتوزی
جملاتی از کاربرد کلمه کاتوزیان
باقر کاتوزیان (زاده ۱۲۹۱ – درگذشته ۱۵ آبان ۱۳۷۳ در تهران) سپهبد نیروی زمینی شاهنشاهی بود.وی برای مدت طولانی معاون پارلمانی وزارت جنگ بود. در آبان ماه ۱۳۵۷ در کابینه ارتشبد ازهاری که هم دوره تحصیلی وی بود، بهجای تیمسار غلامعلی اویسی به وزارت کار و امور اجتماعی منصوب گردید
پس از حذف نام علی مطهری و حمیدرضا کاتوزیان و علی عباسپور طهرانی فرد از فهرست اصولگرایان، آنها گروه جدیدی با نام «منتقدین دولت دهم» تشکیل دادند که به نام جبهه صدای ملت تغییر نام داد. این جبهه فهرستی ۱۲ نفری را در انتخابات شهر تهران ارائه کرد.
از فهرست صدای ملت، علی بنایی، حمیدرضا کاتوزیان و علی عباسپور به مجلس نهم راه پیدا نکردند.
ایمان ملکی (متولد ۲۰ اسفند ۱۳۵۴، تهران) نقاش سبک واقعگرایی ایرانی میباشد که از ۱۵ سالگی به فراگیری نقاشی زیرنظر اولین و تنها معلم خود استاد مرتضی کاتوزیان شروع کرد.
امیرناصر کاتوزیان، ۱۳۱۰ خورشیدی در تهران زادهشد. پدرش ابوالفضل کاتوزیان و عمویش وکیل دادگستری و حقوقدان بودند. او همواره مادرش را نخستین معلم و مربیاش یاد میکرد. کاتوزیان تحصیلات ابتدایی را در دبستان اقبال و دوران متوسطه را در دبیرستان علمیه گذراند. سپس وارد دانشگاه تهران شد و به تحصیل در رشته حقوق پرداخت.
جرقهٔ انقلاب مشروطه، مجازات دو تن از بازاریان تهران بود که حاکم تهران آنها را به احتکار و گرانفروشی متهم کرده بود. در حالی که دولت، ظاهراً در دفاع از منافع عامه وارد عمل شده بود، اما واکنش مردم، محکوم کردن بیقید و شرط حاکمیت بود. در نظر آنان، این تاجران نهتنها بیگناه بودند، بلکه قربانی غرضورزی شخصی یا سرپوشی بر بیکفایتی حاکمان بودند. کاتوزیان چنین واکنشی را واکنش طبیعی مردمی میداند که دولت را عامل زور و بیعدالتی میدانند.
ناصر کاتوزیان نامزد همین گروه که در تدوین پیشنویس نقش داشت و رای نیاورد در اعتراض به انتخابات گفت: «مبنای گزینش مردم حکم دل است نه داوری عقل. مردم به معتمدان رهبر انقلاب رای دادند، نه یک حزب. نمیشود در ظرف چند ماه مردم به یک حزب اینقدر معتقد شوند، ولی چرا به گونهای تبلیغ شد که مردم تصور کنند معتمدان رهبر انقلاب همین گروهاند؟»
امیرناصر کاتوزیان (۲ اردیبهشت ۱۳۱۰ – ۱۱ شهریور ۱۳۹۳) حقوقدان، استاد ممتاز دانشکدهٔ حقوق دانشگاه تهران، وکیل پایهیک کانون وکلای دادگستری، و قاضی سابق دادگستری بود. او را پدر علم حقوق ایران میدانند. بیشتر کتابهای او، از منابع اصلی درس حقوق مدنی دانشجویان حقوق بهشمار میروند. ۱۴ بهمن ۱۳۸۳، محمد خاتمی، رئیسجمهور وقت ایران، نشان درجهیک فرهنگ و هنر را به او اهدا کرد.