ژول ورن
معنی کلمه ژول ورن در لغت نامه دهخدا

ژول ورن

معنی کلمه ژول ورن در لغت نامه دهخدا

ژول ورن. [ وِ ] ( اِخ ) نام رمان نویس فرانسوی ( 1828-1905 م. ).

معنی کلمه ژول ورن در فرهنگ فارسی

نام رمان نویس فرانسوی ( ۱۸۲۸ -۱۹٠۵ )

معنی کلمه ژول ورن در دانشنامه عمومی

ژول گابریل ورن ( به فرانسوی: Jules Gabriel Verne ) ( زاده ۸ فوریه ۱۸۲۸ – درگذشته ۲۴ مارس ۱۹۰۵ ) نویسنده، شاعر و نمایش نامه نویس فرانسوی بود که بیشتر شهرتش را مدیون نگارش داستان های ماجراجویانه ای است که دنیای داستان های علمی–تخیلی را دگرگون کردند، ژول ورن بیشترین آثار ترجمه شده در جهان را داشته است.
ژول ورن در هشتم فوریه ( ۱۸۲۸ ) در یک خانوادهٔ مرفه در منطقهٔ بندری شهر نانت فرانسه متولد شد. به خواست پدرش تحصیلاتش را در رشتهٔ حقوق به پایان برد، اما ذوق نمایشنامه نویسی و رمان نویسی او را بر آن داشت که کم کم به سوی ادبیات کشیده شود. اگر چه در ابتدا در این کار موفق نبود و از دیدگاه مالی هم در مضیقه قرار گرفته بود، اما پس از آن به سرعت پیشرفت کرد.
همکاری ورن با انتشارات پیر - ژول اتزل منجر به خلق مجموعهٔ سفرهای شگفت انگیز شد که مجموعه داستان هایی ماجراجویانه و محبوب بودند و مهم ترین آن ها عبارت بودند از سفر به مرکز زمین ( ۱۸۶۴ ) ، بیست هزار فرسنگ زیر دریا ( ۱۸۷۰ ) ، و دور دنیا در هشتاد روز ( ۱۸۷۳ ) .
او در مقام دومین نویسنده ای است که کتاب هایشان از سال ۱۹۷۹ تاکنون، بیشترین ترجمه را به زبان های گوناگون جهان داشته اند. پیش و پس از او به ترتیب آگاتا کریستی و شکسپیر جا دارند.
در آغاز آثار ژول ورن تنها در میان کودکان طرفداران و علاقه مندانی داشت تا آن که منتقد و نویسنده ای به نام مارسل موره ( ۱۹۶۹–۱۸۸۷ ) چندین کتاب و رساله دربارهٔ ژول ورن نوشت و او را چنان که بود به دنیا معرفی کرد. مارسل موره در دو کتاب: ژول ورن بسیار شگفت انگیز ( ۱۹۶۰ ) و اکتشافات ژول ورن ( ۱۹۶۳ ) ژول ورن را به دنیا شناساند و از آن به بعد دوستداران ادب با نظر جدی تری به ژول ورن می نگرند.
ژول ورن که هفتاد و هفت سال ( ۱۹۰۵–۱۸۲۹ ) زندگی کرد، نزدیک به هشتاد داستان بلند و کوتاه و رسالهٔ پژوهشی و مقاله نوشته است. مانند تاریخ مصر و فرانسه و مستعمره هایش ( ۱۸۶۸ ) تاریخ رهنوردیهای بزرگ و رهنوردیهای بزرگ ( ۱۸۷۸ ) کریستف کلمب ( ۱۸۸۳ ) و افزون بر آن پانزده نمایشنامه نوشته که در آن دوره بر روی صحنه رفته است. شهرت او با سه داستان بلند مشهورش پنج هفته در بالن و سفر به مرکز زمین و از زمین به ماه ( سفر به ماه ) آغاز شد. در عصری که نویسندگان خوش قریحه و چیره دستی چون بالزاک، دیکنز، الکساندر دوما، تولستوی، داستایوفسکی، تورگنیف، فلوبر، استاندال، جورج الیوت و امیل زولا و ده ها نویسنده نامدار دیگر زندگی می کردند، ژول ورن موفق شد جایگاه خود را به عنوان نویسنده و گردآور ورزیده در میان این مشاهیر تثبیت کند. وی با پیش بینی های ارزنده و روشن بینانهٔ خود، چراغ راهنمای نوآوران و دانشمندان در نیم و حتی یک سده پس از آن گردید. امروزه کشتی هسته ای ناتیلوس به افتخار کشتی افسانه ای به همین نام در اثر نامدار او بیست هزار فرسنگ زیر دریا نامگذاری گردیده است.
ژول ورن (فضاپیمای ترابری خودکار). فضاپیمای ترابری خودکار «ژول ورن» ( Jules Verne ATV ) یا فضاپیمای ترابری خودکار ۰۰۱ ( به انگلیسی: Automated Transfer Vehicle 001 ) نام نخستین نمونهٔ فضاپیمای ترابری خودکار اروپایی بود که در روز ۱۹ اسفند ۱۳۸۶ ( ۹ مارس ۲۰۰۸ ) به فضا پرتاب شد. این فضاپیما به افتخار ژول ورن، نویسنده فرانسوی داستان های علمی - تخیلی، نامگذاری شده بود.
از آنجاییکه فضاپیمای ژول ورن نخستین نمونه عملیاتی از فضاپیماهای ترابری خودکار بود، پس از پرتاب به مدت سه هفته در مدار زمین آزمایش شد تا از درستی کارکرد دستگاه ها و ابزارهای ناوبری آن اطمینان حاصل گردد. پس از پایان موفقیت آمیز آزمایش ها، ژول ورن در ۱۵ فروردین ۱۳۸۷ ( ۳ آوریل ۲۰۰۸ ) بر ایستگاه فضایی بین المللی پهلو گرفت تا فضانوردان بار سفینه را که شامل سوخت، آب آشامیدنی، هوا و لوازم یدکی و ابزار پژوهشی بود، به ایستگاه فضایی منتقل کنند.
چند هفته پس از پهلوگیری، در روز ۶ اردیبهشت ۱۳۸۷ ( ۲۵ آوریل ۲۰۰۸ ) فضاپیمای ژول ورن در حالیکه به ایستگاه فضایی بین المللی متصل بود، با روشن کردن موتورهایش مدار ایستگاه را اصلاح و آن را به مدار بالاتری انتقال داد. علاوه بر انتقال بخشی از اقلام مورد نیاز فضانوردان و اصلاح مدار ایستگاه فضایی، ژول ورن انباری برای زباله ها و پسماندهای ایستگاه بود و فضانوردان در طول چند ماه اقلام دورریختنی را در آن جاسازی کردند.
ژول ورن پس از ۶ ماه اتصال به ایستگاه فضایی بین المللی در تاریخ ( ۵ سپتامبر ۲۰۰۸ ) از ایستگاه جدا شد و پس از سه هفته با پرواز در مسیری از پیش تعیین شده پس از ورود به جو زمین سوخت.
معنی کلمه ژول ورن در فرهنگ فارسی
معنی کلمه ژول ورن در دانشنامه عمومی
معنی کلمه ژول ورن در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه ژول ورن

معنی کلمه ژول ورن در دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:ورن، ژول (۱۸۲۸ـ۱۹۰۵)

جملاتی از کاربرد کلمه ژول ورن

با افزایش آشنایی عمومی با الکتریسیته به عنوان نیروی حیاتی انقلاب صنعتی دوم، صاحبانش در نقش‌های مثبتی، مانند کارکنان در «مرگ انگشت در پایان دست‌کش‌هایشان مانند قطعه قطعه کردن سیم‌های زندگی» در شعر پسران مارتا از رودیارد کیپلینگ در سال ۱۹۰۷ ظاهر شدند. ماشین‌های دارای قدرت الکتریکی از تمام انواع، در داستان‌های ماجراجویانه‌ای چون داستان‌های ژول ورن و تام سویفت برجسته شدند. اربابان الکتریسیته، چه تخیلی و چه واقعی، از جمله دانشمندانی چون توماس ادیسون، چارلز آلگرنون پارسونز، و نیکولا تسلا، به عنوان جادوگران علم میان مردم مشهور شدند.
بی‌شک می‌توان ژول ورن را نویسنده‌ای دانست که سبک ""علمی-تخیلی" را به بلوغ رساند.
اولین مدل فضاپیمای ترابری خودکار موسوم به ژول ورن با انجام مانورهای دقیقی در کنار ایستگاه فضایی بین‌المللی، کارایی خود را به نمایش گذاشت. بی‌بی‌سی، وبلاگ ژول ورن (سازمان فضایی اروپا)
مرجع اولیه دیگر در مورد استفاده تفریحی از اکسیژن در رمان ژول ورن در سال ۱۸۷۰ به دور ماه یافت می‌شود.
در داستانهای ادگار آلن پو و ژول ورن نیز چنین توانی از ابرپیچاب‌ها توصیف شده است.
در پایان رمان خانه متحرک نوشتهٔ ژول ورن نیز نانا صاحب به توپ بسته می‌شود.
محمود طرزی به‌طور فعالانه در ترویج پشتو به عنوان یک زبان ملی دخیل بود و هم‌واره از طریق روزنامه سراج‌الاخبار معلومات و خبر فراهم می‌کرد. در این دوره سراج‌الاخبار نقشی کلیدی در مدرنیته‌سازی جامعه افغانستان از طریقه مقاله‌های خود ایفا نمود. برعلاوه وی، یک رمان‌نویس فرانسوی به‌نام ژول ورن آثار را به زبان خارجی ترجمه کرد. وی به نخستین نویسندهٔ مبدل شد، که نخستین کتاب‌های چاپ شده در افغانستان مستقل را نشر کرد.