چالانچولان

چالانچولان

معنی کلمه چالانچولان در لغت نامه دهخدا

چالانچولان. ( اِخ )دهی که مرکز دهستان بخش حومه شهرستان بروجرد است ودر 34 هزارگزی جنوب بروجرد کنار راه شوسه بروجرد بدرود واقع شده. زمینش جلگه و هوایش معتدل است و 871 تن سکنه دارد. آبش از قنات و چاه و محصولش غلات ، تریاک و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری میباشد وراه اتومبیل رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ). || نام محلی در کنار راه بروجرد و خرم آباد میان «قروق » و «میراحمد» در 470600 گزی تهران.، چالان چولان. ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای چهارگانه بخش حومه شهرستان بروجرد است. این دهستان در جنوب بروجرد واقع و حدود آن بشرح زیر است : از شمال به بروجرد، از جنوب به تنگ رازان ، از خاور به دهستان ژان ، از باختر به خرم آباد. مراکز این دهستان جلگه ولی قسمت خاور و باختر آن کوهستانی است و اغلب از قراء این دهستان در دامنه کوهستان واقع شده و هوای آن معتدل است. آب آن از قنوات و چشمه تأمین میگردد. محصولاتش غلات ، تریاک ، لبنیات و صیفی است. شغل مردان زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان کرباس بافی میباشد راههای مورد استفاده این دهستان مالرو میباشد. این دهستان از 31 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل میگردد و جمعیت آن در حدود 7 هزار تن است. قراء مهم آن عبارتند از ده حاجی و پهلوانکل. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).
چالان چولان. ( اِخ ) مرکز سیلاخور سفلی است و سیلاخور سفلی دارای 116 قریه و ده هزار جمعیت میباشد. ( جغرافیای تاریخی غرب ایران تألیف بهمن کریمی ص 79 ).

معنی کلمه چالانچولان در فرهنگ فارسی

دهی که مرکز دهستان بخش حوم. شهرستان بروجرد است .
مرکز سیلاخور سفلی است و سیلاخور سفلی دارای ۱۱۶ قریه است .

معنی کلمه چالانچولان در دانشنامه عمومی

چالانچولان شهری از توابع بخش سیلاخور شهرستان دورود استان لرستان در غرب ایران است و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت این شهر ۲٬۲۲۳ نفر ( ۶۰۹ خانوار ) است.
چالانچولان سابقاً قسمتی از شهرستان بروجرد بود که پس از تشکیل شهرستان دورود با مصوبه استانداری لرستان از شهرستان بروجرد به شهرستان دورود در ۲۵ کیلومتری بروجرد منتقل شد. شهر چالانچولان واقع در دشت سیلاخور بروجرد در رو به روی کوهستان گرین واقع است.
بخش سیلاخور از دو بخش شمالی و جنوبی تشکیل شده است و محصولات کشاورزی این بخش گندم، جو و چغندر می باشند.
زبان اکثریت مردم این شهر لری است. در گذشته چالانچولان دارای خان و کدخدا بود که حسین قلی خان معروف ترین و آخرین خان چالانچولان بود. [ نیازمند منبع] بیشتر مردم این منطقه کشاورزی هستند اما پس از بخش شدن تعدادی از جوانان در ادارات جدید التأسیس مشغول به کار شده اند. در این منطقه یک کارخانه قند نیز وجود دارد که حدود ۱۰ الی ۱۵ هزار تن شکر در سال تولید می کند. این بخش معادن بسیار ارزشمندی ازجمله سنگ های تزئینی وجود دارد.
در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۳۸۵ زمین لرزه ای به بزرگی ۶ ریشتر این منطقه را لرزاند که تعدادی از ساکنان چالانچولان و حومه کشته و زخمی شده و خسارات مالی بسیاری بجای گذاشت.

معنی کلمه چالانچولان در دانشنامه آزاد فارسی

چالانْچولان
شهری در استان لرستان، شهرستان دورود، و مرکز اداری بخش سِیلاخور. با ارتفاع ۱,۴۷۰ متر، در ۵۵کیلومتری شرق شمالی خرم آباد و ۲۵کیلومتری شمال غربی دورود، در کوه پایۀ غربی کوه بانکول، سر راه دورود به بروجرد، قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل و نیمه خشک و جمعیت آن ۱,۰۹۴ نفر است (۱۳۸۵).

جملاتی از کاربرد کلمه چالانچولان

این روستا در دهستان چالانچولان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۸۸ نفر (۷۹خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان چالانچولان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۸ نفر (۶۱خانوار) بوده‌است.
شهرستان دورود شامل دو بخش مرکزی و سیلاخور است و ۱۴۶ روستای دارای سکنه دارد. جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۸۴ بالغ بر ۱۵۰هزار نفر گزارش شده‌است. مرکز آن شهر دورود است و چالانچولان شهر دیگر آن است.
جاده ترانزیت شمال و جنوب کشور از این بخش می‌گذرد و از شمال به چالانچولان و از جنوب به بخش مرکزی شهرستان خرم‌آباد و از شرق به بخش مرکزی شهرستان دورود و از غرب به بخش بیرانوند منتهی می‌شود.