پریسکوپ
معنی کلمه پریسکوپ در فرهنگ عمید

پریسکوپ

معنی کلمه پریسکوپ در فرهنگ عمید

دستگاهی برای دیدن اشیا و مناظری که در خط دید مشخص قرار ندارند، شامل تعدادی آیینه، عدسی، و منشور که با ترتیب ویژه ای در درون یک لوله قرار گرفته اند و بیشتر در زیردریایی ها و تانک ها کاربرد دارد.

معنی کلمه پریسکوپ در دانشنامه عمومی

پریسکوپ (اپ). پریسکوپ ( انگلیسی: Periscope ) یک اپ پخش مستقیم ویدئویی برای آی اواس و اندروید بود که جو برنستاین و کیوان بیک پور آن را توسعه دادند و توییتر در سال ۲۰۱۵ پیش از راه اندازی آن را اکتساب کرد.
ایدهٔ پریسکوپ در سال ۲۰۱۳ هنگام سفر در خارج به ذهن بیک پور و برنستاین رسید. بیک پور هنگام اعتراض های ۲۰۱۳ ترکیه در استانبول بود. او می خواست ببیند در آنجا چه دارد می گذرد، برای همین به توییتر روی آورد. با این که می توانست در خصوص اعتراضات بخواند، نمی توانست ببیندشان.
پریسکوپ در سال ۲۰۱۵ پیش از این که رسماً شروع به کار کند از سوی توییتر اکتساب شد.

معنی کلمه پریسکوپ در دانشنامه آزاد فارسی

پِریسْکوپ (periscope)
پِریسْکوپ
(یا: پیرابین) ابزاری اُپتیکی برای مشاهده از موقعیتی مخفی، مانند مشاهده از موقعیت زیردریایی ای که در زیر آب قرار دارد. اساساً شامل لوله ای با دو آینۀ موازی است که با زاویۀ ۴۵ درجه نسبت به محور لوله در دو سر آن نصب می شوند. در جنگ جهانی اول، در عملیات نظامی و دریایی به اهمیت پریسکوپ پی بردند. غالباً پیرابین را وسیلۀ مشاهده در زیردریایی ها به شمار می آورند، اما در جنگ جهانی اول، از آن برای مشاهده از سنگرهایی استفاده کردند که در آن ها ناظر در معرض دید قرار نمی گرفت. نوع خاصی از آن را برای نصب روی تفنگ ها نیز به کار برده اند.

جملاتی از کاربرد کلمه پریسکوپ

در ۱۳ مارس ۲۰۱۵، توییتر اعلام کرد که پریسکوپ را خریداری کرده‌است، برنامه ای که امکان پخش زنده ویدیو را فراهم می‌کند. پریسکوپ در ۲۶ مارس ۲۰۱۵ راه اندازی شد. به دلیل کاهش استفاده، تنظیم مجدد محصول و هزینه‌های بالای نگهداری، سرویس در ۳۱ مارس ۲۰۲۱ متوقف شد. با این حال، ویدیوهای گذشته پریسکوپ هنوز هم از طریق توییتر قابل تماشا هستند و اکثر ویژگی‌های اصلی آن اکنون در برنامه گنجانده شده‌است.
نیروی محرکه بی‌ام‌پی-۱ از یک موتور دیزلی با قدرت ۳۰۰ اسب بخار تأمین می‌شود. حداکثر سرعت بی‌ام‌پی-۱ در جاده ۶۵ کیلومتر، خارج از جاده ۴۵ کیلومتر و در آب ۸ کیلومتر است. این خودرو همچنین توانایی عبور از موانع عمودی به ارتفاع ۸۰ سانتی‌متر و خاکریزهایی به عمق ۲٫۵ متر را دارد. برد عملیاتی این خودرو با سوخت کامل حداکثر ۶۰۰ کیلومتر است. راننده و فرمانده به دید تلسکوپی با استفاده از چند پریسکوپ و دوربین دید در شب مجهز بودند و یک دستگاه بی‌سیم برای استفاده فرمانده در خودرو قرار داشت. کابین توپچی که در سمت چپ سلاح اصلی قرار دارد هم به دید تلسکوپی، سیستم دید در شب، مسافت‌یاب بصری، و جستجوگر نوری سفید مجهز بود.