[ویکی فقه] وحیدی از روحانیون خیر و مبارز شیعه افغانستان در قرن چهاردهم هجری می باشند. وی در ۱۲۹۱ ش در قریه «اودقول» جاغوری به دنیا آمد. دروس ابتدایی را در زادگاهش فراگرفت، سپس روانه مشهد مقدس و نجف اشرف گردید و بعد از مدتی تحصیل در این دو مرکز علمی به زادگاهش مراجعت نمود. مبارزه و دستگیری در ۱۳۳۲، گروهی از مهاجرینی که از طرف پاکستان تحریک شده بودند برای ایجاد اختلاف، به بازار جاغوری حمله نمودند و سه نفر را به شهادت رساندند و مغازه های مردم را غارت کردند. وحیدی نیز دستور دفاع و مقاومت به مردم را داد که در نتیجه چند تن از مهاجمان به سزای خویش رسیدند. اما رژیم کابل به پشتیبانی از مهاجمان برخاست و وحیدی و تعداد دیگری از مردم را دستگیر و زندانی نمود و جریمه سنگینی از مردم جاغوری گرفت. وحیدی پنج سال تمام در زندان به سر برد و پس از آن، سالها در بغلان تبعید و تحت نظر بود. صدور حکم جهاد وقتی رژیم مارکسیستی تره کی در ۱۳۵۷ در کابل مستقر شد، او مردم را علیه این نظام به جهاد دعوت کرد. وفات ...
جملاتی از کاربرد کلمه وحیدی
«ایران با انتخاب احمد وحیدی به عنوان وزیر دفاع در تلاشهای آمریکا برای پایان دادن به انزوای بینالمللی این کشور، گامی به عقب را اتخاذ کرد.»
این مصاحبه اختصاصی را امین وحیدی البته از راه دور و به صورت آنلاین با وی انجام دادهاست.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه در واکنش به موضع مقامات آرژانتینی در قبال انتخاب «احمد وحیدی»، توسط محمود احمدینژاد برای وزارت دفاع، این مقامات را به «دخالت آشکار در امور داخلی ایران» متهم کرد. روز جمعه دولت آرژانتین و رهبران یهودیان بوئنوس آیرس از انتخاب احمد وحیدی برای تصدی وزارت دفاع در دولت دهم ابراز خشم و انزجار کردند و آن را «توهینی به قربانیان بمبگذاری سال ۱۳۷۳ در مرکز جامعه یهودیان شهر بوئنوس آیرس و خانوادههای آنها» خواندند. در این بمبگذاری ۸۵ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ تن مجروح شدند. رادیو فردا
اینترپل (پلیس بینالملل) به درخواست دادگستری آرژانتین مبنی بر دخالت داشتن وحیدی در بمبگذاری آمیا و در مقام فرماندهٔ وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حکم جلب بینالمللی وی را صادر کرد.
کتاب سرا شورای ویژهای برای ارزیابی و انتخاب متون چاپی تشکیل دادهاست. از اعضای این شورا فریدون مشیری، علینقی بختیاری، محمود طلوعی، حسین وحیدی و یحیی ذکاء بودهاند.
سردار احمد وحیدی در مراسم بهرهبرداری و تحویلدهی دو فروند از بالگرد طوفان رزمی طی سخنانی اظهار داشت: «بالگرد طوفان که با همت و تلاش متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع طراحی و تولید شده، نسل جدیدی از بالگردهای رزمی است که از فناوریهای پیشرفته و روزآمد برخوردار است. در بالگرد طوفان مجموعهای ارزشمند از فناوریهای بومی صنایع وابسته به وزارت دفاع، در حوزههای الکترونیک، اپتیک، لیزر و سلاح به کار گرفتهشده که از آن جمله میتوان به قدرت تهاجمی آن بواسطه قابلیت هدفگیری بسیار دقیق اشاره کرد.»
ایرج وحیدی (زاده ۱۳۰۶ خرمشهر) سیاستمدار ایرانی و وزیر سابق وزات کشاورزی و وزارت آب و برق در کابینه هویدا بود.
جز وحیدی که هست جانانه کثرت و وحدتست افسانه
در چهار فروردین ۱۳۶۶ احمد وحیدی با موافقت سید روحالله خمینی، بنیانگذار و رهبر وقت جمهوری اسلامی ایران، به سمت «مسئولیت حفاظت اطلاعات ستاد کل سپاه» منصوب میشود. او که مدتی نیز فرمانده نیروی قدس بود، بعدها در دولت محمود احمدینژاد وزیر دفاع و در دولت ابراهیم رئیسی وزیر کشور شد.
فریدون وردی نژاد (مسئول وقت اطلاعات سپاه) و احمد وحیدی (که بعدها نخستین فرمانده نیروی قدس سپاه شد) با محسن کنگرلو بر سر در دست گرفتن این عملیات درگیر میشوند. این امر باعث میشود حسن روحانی بخشی از پول را پرداخت نکند. اما خبری که به رفسنجانی میرسد این است که آمریکاییها سلاح را گران حساب کردهاند.
خسرو تهرانی مسئول اطلاعات نخستوزیری، سرهنگ موسی نامجو وزیر دفاع، یوسف کلاهدوز جانشین فرمانده سپاه پاسداران، سرتیپ شرفخواه معاون نیروی زمینی، سرهنگ اخیانی معاون ژاندارمری، سرهنگ کتیبه رئیس اداره دوم ارتش و احمد وحیدی نیز در این نشست حضور داشتند که همگی با جراحاتی از این حادثه جان سالم به در بردند.