نهاوندی

معنی کلمه نهاوندی در لغت نامه دهخدا

نهاوندی. [ ن ِ وَ ] ( ص نسبی ، اِ ) منسوب به نهاوند است. رجوع به نهاوند شود. || نام پرده ای است از موسیقی و این غیر از نهاوند است. ( جهانگیری ) ( برهان قاطع ) ( انجمن آرا ) ( رشیدی ) :
نماز شام رسید ای بت سمرقندی
بساز چنگ و بزن پرده نهاوندی.نزاری ( از جهانگیری ).به گوش اندر همی گویدت گیتی بار بر خر نه
تو گوش دل نهادستی به دستان نهاوندی.ناصرخسرو.
نهاوندی. [ ن َ وَ ] ( اِخ ) عبدالرحیم نهاوندی ( میرزا... ) از اعاظم علمای امامیه قرن اخیر است و اواخر عمر در تهران سکونت جست و در مدرسه مروی به تدریس پرداخت. حاشیه رسائل شیخ انصاری تألیف اوست. به سال 1304 هَ. ق. در تهران وفات یافت. ( از ریحانةالادب ج 6ص 267 ). و رجوع به الذریعه الی تصانیف الشیعه شود.
نهاوندی. [ ن َ وَ ] ( اِخ ) علی بن ملا فتح اﷲ نهاوندی از اصولیین و فقهای قرن اخیر است. او راست : تشریح الاصول الصغیر و تشریح الاصول الکبیر و مقدمةالواجب. به سال 1322 هَ. ق. در نجف درگذشت. ( از ریحانة الادب ج 6 ص 269 ). و رجوع به احسن الودیعه ج 1 ص 163 شود.

معنی کلمه نهاوندی در فرهنگ عمید

۱. از مردم نهاوند.
۲. (اسم ) (موسیقی ) از الحان قدیم ایرانی.

معنی کلمه نهاوندی در فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱ - اهل نهاوند از مردم نهاوند . ۲ - ( اسم ) پرده ایست از موسیقی قدیم ( و آن جز (( نهاوند ) ) است ) ) : (( نماز شام رسید ای بت سمرقندی . بساز چنگ و بزن پرد. نهاوندی . ) ( نزاری . جها . : رشیدی )
علی بن ملا فتح الله نهاوندی از اصولیین و فقهای قرن اخیر است ٠ او راست : تشریح الاصول الصغیر و تشریح الاصول الکبیر و مقدمه الواجب ٠ به سال ۱۳۲۲ هجری قمری در نجف در گذشت ٠

معنی کلمه نهاوندی در دانشنامه آزاد فارسی

از لهجه های لُری باختری (گویش فیلی)، رایج در نهاوند. در نهاوندی صامت h را معمولاً نرم ادا می کنند به گونه ای که تبدیل به y می شود. صامت d اگر پس از صامت n قرار گیرد حذف می شود، مصوت u به i تغییر می کند، مانند alivali «آلبالو»، oweri «آبرو»، xin «خون». ضمیر انعکاسی xo و ضمایر اشاره: ya «این» yeno «این ها»، va «آن»، veno «آن ها» هستند.
50010800

معنی کلمه نهاوندی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نهاوندی (ابهام زدایی). نهاوندی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • عبدالباقی نهاوندی، متخلّص به «باقی»، شرح حال نویس، مورخ و شاعر قرن دهم و یازدهم• عبدالرحیم نهاوندی، از علمای قرن سیزدهم هجری قمری• علی اکبر نهاوندی، از علمای قرن چهاردهم هجری قمری• محمد نهاوندی، از علمای قرن سیزدهم هجری قمری• هوشنگ نهاوندی، از شخصیت های سیاسی دوره پهلوی
...

جملاتی از کاربرد کلمه نهاوندی

مقاله ایران و استعمار سرخ و سیاه در وزارت دربار تهیه شد و متن آن قبل از انتشار برای تأمین نظر محمدرضا شاه چند بار تغییر کرد. نخستین اطلاعات مربوط به این مقاله به ۱۴ دی ۱۳۵۶ برمی‌گردد که مقاله از طرف امیرعباس هویدا و وزارت دربار در اختیار داریوش همایون وزیر وقت اطلاعات و جهانگردی و دبیرکل حزب رستاخیز قرار می‌گیرد، با این قید که به دستور شخص شاه یا نخست‌وزیر (جمشید آموزگار) مقاله باید به سرعت در نشریات چاپ شود. آن طور که هوشنگ نهاوندی یکی از رجال دوره پهلوی می‌گوید این مقاله به پیشنهاد امیرعباس هویدا و موافقت شاه در پاسخ به سخنرانی‌های روح‌الله خمینی که به صورت نوار کاست در کشور منتشر می‌شد نوشته شد.
باشگاه فوتبال برق تهران یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در سال ۱۳۴۴ توسط ضیاالدین نهاوندی در محل برق منطقه ای تهران در میدان ژاله تهران بنیانگذاری شد. تیم برق فعالیت خود را از دسته چهارم تهران آغاز و در سال ۱۳۴۷ به دسته اول باشگاه های تهران راه یافت و در اولین حضور خود به مقام چهارم رسید. برقی ها در آبان ماه ۱۳۴۹ فاتح جام طلایی آقاخان در پاکستان شدند. برق تهران دو بار حضور در بالاترین سطح لیگ فوتبال ایران را تجربه کرده‌است: جام منطقه‌ای ایران ۱۳۴۹ و جام تخت جمشید ۱۳۵۲. باشگاه برق تهران در خرداد ۱۳۸۶ و در حالی که در لیگ دسته یک بازی می‌کرد، فعالیت حرفه‌ای خود را متوقف کرد و تیم اصلی خود را منحل کرد.
وی تحصیل علوم دینی را در مشهد آغاز کرد. پس از خواندن ادبیات، سطوح اولی و نهائی را از محمد نهاوندی صاحب تفسیر فراگرفت. پس از اتمام سطح، در درس خارج فقه میرزا مهدی اصفهانی و آشتیانی حاضر شده به اجتهاد رسید.