محلاتی

معنی کلمه محلاتی در فرهنگ فارسی

(صفت ) منسوب به محلات از مردم محلات .

معنی کلمه محلاتی در دانشنامه آزاد فارسی

از گویش های شمال غربیِ ناحیة مرکزی ایران، رایج در محلات. این گویش با خوانساری و وانشانی قرابت دارد. واکه های این گویش عبارت اند از: a e i o u ü به اضافة مصوت های بلند مربوط به آن ها. صامت های محلاتی همان صامت های زبان فارسی است، به اضافة صامت w. این گویش فاقد جنس دستوری است.
50010800

معنی کلمه محلاتی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محلاتی (ابهام زدایی). محلاتی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • اسماعیل محلاتی، از علمای معاصر شیعه• بهاءالدین محلاتی، از علمای معاصر شیعه• ذبیح الله محلاتی مشتاق عسکری، از علمای معاصر شیعه• سیدمحسن محلاتی، معروف به صدرالاشرف و یا محسن صدر سیاست مدار و نخست وزیر ایران از خرداد ۱۳۲۴ تا مهر ۱۳۲۴• سید هاشم رسولی محلاتی، از نویسندگان و مترجمین معاصر• محمد رضا توسلی محلاتی، از علمای معاصر و از نمایندگان امام خمینی در حج ۱۴۰۰ق./ ۱۳۵۹ ش. و ۱۴۰۱ ق./۱۳۶۰ ش• محمدجعفر محلاتی، از علمای برجسته مجاهد و ضد استعمار ایران در قرن چهاردهم هجری
...

جملاتی از کاربرد کلمه محلاتی

در این استان، شرکت‌های بزرگ و کوچک سازنده سازه‌های دریایی فعالند؛ از جمله مجموعه صنعتی ایران صدرا که در زمینه سکو سازی و کشتی سازی فعالیت می‌کند یا مؤسسه صنعتی-دریایی شهید محلاتی سپاه.
این ایستگاه در ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ بدست حسن روحانی (رئیس‌جمهور وقت) به بهره‌برداری رسیده است. این ایستگاه در منطقه ۴ شهرداری تهران واقع شده و به محلاتی چون ضرابخانه، پاسداران، هروی، مجیدیه، کاظم‌آباد و … دسترسی دارد.
عَلَی یَدِ العبدِ الرّاجی إلَی رَحْمَةِ المَلِکِ الوَهّابِ ابن مرحوم حاجی میرزا حبیب اللّه المتخلص بخاقانی محلاتی حاجی محمد رضا المتخلص بالصفا و الملقب بسلطان الکتاب سنة ۱۳۰۵.
بهاءالدین محلاتی (۱۲۷۶- ۳ مرداد ۱۳۶۰ خورشیدی) از علمای تراز اول ایران و مرجع تقلید بود.
محل احداث این ایستگاه مترو، سابقا شهر بازی مینی سیتی بوده است که به منظور احداث متروی شهرک محلاتی تخریب شده است.
نکته دیگری که دربارهٔ فارسی در هند جالب است، نقش مهاجران یا فراریان یا هم تاجران ایرانی است که بعدها در هند ساکن شدند. به‌طور مثال شاهزاده آقاخان، امام حاضر اسماعلیه جهان، از اعقاب امام آقاخان محلاتی است که از ایران تبعید شد. آن‌ها علاقه به زبان فارسی و معارف آن را نیز با خود در هند گسترش دادند.
باشگاه محلاتی گیو بندر انزلی دومین باشگاه ورزشی در ایران است که در رشته‌هایی نظیر فوتبال، بوکس، والیبال و بسکتبال فعالیت خود را از سال ۱۳۱۹ آغاز کرده است و توسط پهلوان عزیز وکیل منفرد، اولین قهرمان دو ماراتن در ایران، تأسیس گردیده است و همین تیم پایه گذار و ریشه ملوان کنونی قلمداد می شود.[نیازمند منبع]