شهید بهشتی

معنی کلمه شهید بهشتی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] دکتر محمد حسینی بهشتی در خانواده ای مذهبی رشد کرد و هدفش را جلا و تعالی اسلام قرار داد. او در این راه فعالیت ها و رشادت های فراوان نمود و سرانجام دشمنان و کینه توزان او را در راه هدفش به شهادت رساندند.
ساحل زاینده رود گویی انتظار سحری خجسته را داشت و این بار سرنوشت چنین بود که پیوندی میان صبح و ساحل سعادت پدید آورد. این مولود را «محمد» نام نهادند و ستون حیاتش را با اذان و اقامه برپا داشتند.
رود با آهنگی آرام و دلکش از میان شهر می گذشت و سر در بستر بیابان می گذاشت و جویبارهایش ترانه و ترنم سرداده و درختان سبز کنارش نجواکنان سر بر دوش هم نهاده بودند و باد ملایمی که از لابه لای درختان می گذشت، سرود سرور را زمزمه می کرد.
آن روز (دوم آبان 1307 ش.) در محله لومبان اصفهان، در خانه ساده ای که با نور آیات منور و با عطر احادیث معطر بود، نوزادی چشم به پهنه گیتی گشود که مادر سال ها در انتظارش بود. و نوید این سحر خجسته را که آغازگر صبحی امیدآفرین بود، به او داده بودند.
پدرش از روحانیون اصفهان و امام جماعت مسجد لومبان بود و به کارهای مذهبی مردم می پرداخت و برای تبلیغ و رسیدگی به مسائل شرعی، به روستاهای اطراف اصفهان می رفت و به فعالیت دینی، سخنرانی و بیان احکام مشغول بود و نماز جماعت اقامه می کرد و مشکلات آنان را برطرف می ساخت.
مادرش نیز زنی پاکدامن و پرهیزکار بود و در انجام احکام شرعی و آداب اسلامی دقت نظر داشت. این بانوی محترم دختر حضرت آیت الله حاج میر محمدصادق خاتون آبادی است. ایشان از مراجع بزرگوار و محققان صاحب نام بود.
کودکی چهار ساله بود اما با همسالان خود تفاوت داشت. اخلاق نیک او حکایت از آینده درخشانش می کرد. ایشان تحصیلات را در چهار سالگی در مکتب خانه ای آغاز نمود. خیلی سریع خواندن و نوشتن و روخوانی قرآن را فرا گرفت. تا این که بعدها به دبستان دولتی رفت و هنگامی که امتحان ورودی از او گرفتند، گفتند باید به کلاس ششم برود ولی از نظر ما نمی تواند. بنابراین او را برای کلاس چهارم پذیرفتند. پس از آن که تحصیلات دبستانی را به پایان رساند. در امتحان ششم ابتدایی شهر، نفر دوم شد. سپس به دبیرستان سعدی رفت و سال اول و دوم را در دبیرستان گذراند.
در 14 سالگی (1321 ش.) تحصیلات دبیرستان را نیمه تمام می گذارد و به یکباره مسیر زندگی اش عوض می شود و شوقی برای حضور در حوزه نور احساس می کند و به جرگه حوزویان درمی آید تا با استفاده از فضای معنوی این پایگاه پاک، راه سعادت را در پیش گیرد و با مناجات های شبانه خویش در آن محیط روحانی، بتواند در هوای دوست پر و بالی بزند.

جملاتی از کاربرد کلمه شهید بهشتی

بازارچه قوچان مربوط به اوایل دوره صفوی - اواخر دوره قاجار است و در قوچان، میدان امام خمینی، ابتدای خیابانهای امام خمینی، امام زمان، مطهری و شهید بهشتی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۸۷۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امیر حسین‌آبادی (زاده ۱۳۲۷، حسین آباد، سبزوار)، حقوق‌دان ایرانی، رئیس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز، وکیل مدافع در چندین پروندهٔ شخصیت‌های مهم سیاسی ایران، استاد فعلی و عضو سابق هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و قاضی بازنشستهٔ دادگستری می‌باشد. وی سابقهٔ سه دوره عضویت در هیئت مدیرهٔ کانون وکلای دادگستری مرکز را در کارنامهٔ خود دارد و در سال ۱۳۹۵ با رای اکثریت اعضای هیئت مدیره کانون به ریاست کانون مرکز برگزیده شد. از حسین‌آبادی تاکنون هشت مقاله در مجلات معتبر ایران به چاپ رسیده‌است.
کتابفروشی انتشارات ویستار محل تجمع اهل قلم و علاقمندان به کتاب نیز بود و جلسه‌های شعرخوانی، قصه‌خوانی و گفت و شنود با اهل قلم در محل کتاب فروشی ویستار برگزار می‌شد. به دستور اداره اماکن با کتابفروشی‌هایی که «کافه کتاب» داشتند برخورد شد و در همین زمان با شکایت مالک محل کتابفروشی، محمدعلی ذوالفقاری و با وکالت محمود حمزه، یک سرهنگ بازنشسته و وکیل دادگستری کنونی، مأموران اجرای احکام مجتمع قضایی شهید بهشتی با کامیون، کارتن و کلیدساز برای شکستن درب کتابفروشی و بردن کتاب‌ها، به کتابفروشی ویستار مراجعه کردند.
امیدوار رضایی میرقائد (زادهٔ ۱۳۳۵ شهرستان لالی) سیاست‌مدار، مدرس دانشگاه و جراح ایرانی است، که در ادوار پنجم، ششم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی به‌عنوان نمایندهٔ مسجدسلیمان از استان خوزستان، در مجلس حضور داشت و در دوره‌های پنجم و هشتم، از اعضای هیئت رئیسه مجلس بود. رضایی دانش‌آموخته دکتری پزشکی و جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. وی در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ معاون امور قوانین مجلس شورای اسلامی بود و هم‌اکنون به‌عنوان رئیس بیمارستان لقمان،فعالیت می‌کند. او برادر کوچک‌تر محسن رضایی و پدر مونا رضایی میرقائد پزشک ساکن برزیل
سرانجام در مرداد ۱۳۹۰؛ در پی دعوی باشگاه علیه شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس سهامی خاص، قاضی شعبه ششم دادگاه عمومی مجتمع قضایی شهید بهشتی رای قطعی به تعلق برند پرسپولیس به باشگاه، و حذف نام پرسپولیس از شرکت پرسپولیس سهامی خاص داد. درتاریخ ۲۲ فروردین ۱۳۹۰ محمد رویانیان مدیر عامل وقت تیم پیروزی اعلام کرد که نام اصلی باشگاه به این باشگاه عودت داده شد.
ابوالقاسم ذاکرزاده (۱۳۲۳ در تهران - ۲ آذر ۱۳۸۷ در تهران) پژوهشگر فلسفه و استادیار گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی بود.
محدودۀ دقیق روستای سابق باغ نی و زمین‌های کشاورزی آن اکنون به درستی مشخص نیست. اما در حال حاضر محلۀ باغ نی به محدوده‌ای گفته می‌شود که از جنوب با محلۀ شاطرآباد همسایه است و رودخانۀ آب‌شوران این دو محله را از یکدیگر جدا می‌کند؛ از سمت شمال تا بلوار شهید بهشتی امتداد دارد؛ از سمت شرق به قرارگاه نیروی زمینی ارتش و از غرب به میدان فرمانداری و ابتدای بلوار راهنمایی و رانندگیِ محلۀ باریکه محدود می‌شود.
وی همچنین نقش مهمی در تأسیس دورهٔ کارشناسی ارشد رشتهٔ «حقوق بشر» در دانشگاه شهید بهشتی برای اولین بار در ایران و اعطای کرسی «حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو» به دانشگاه شهید بهشتی از سوی یونسکو که تنها کرسی در این زمینه در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است، نقش داشته‌است.
طی سال‌های اخیر بیمارستان شریعتی تغییر نام داده و از زیر مجموعه‌های بیمارستان شهید بهشتی شده‌است.
ایستگاه متروی میرزای شیرازی یکی از ایستگاه‌های خط ۳ متروی تهران است که در خیابان شهید بهشتی و تقاطع میرزای شیرازی قرار دارد.