شهاب ثاقب

معنی کلمه شهاب ثاقب در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شهاب ثاقب (در اثبات امامت). ملا مهدی بن ابی ذر نراقی(م 1209 ق)
از صدر اسلام علما و دانشمندان شیعه هر زمان که نیاز بوده برای جوابگویی به شبهات مطرح شده در مسأله ی امامت و اثبات حقانیت امامان معصوم(ع) آثار و کتابهای متعددی را تألیف نموده اند. یکی از این آثار کتاب شهاب ثاقب است که مولی مهدی نراقی آن را در رد کتاب یکی از دانشمندان اهل سنت معاصرش نوشته است. وی متن آن کتاب را با عبارت قال آغاز و با عبارت انتهی به پایان رسانیده و سپس به بیان دلایل خود پرداخته است.
در این کتاب با طرح مباحث تاریخی و با استناد به روایات و کتب تاریخی معتبر اهل تشیع و تسنن و مطالب عقلی و کلامی، دلایل متعددی در حقانیت مذهب امامیه و اثبات امامت حضرت علی(ع) و بطلان مذهب اهل سنت اقامه شده است.
مهمترین مباحث مطرح شده اثبات جایگاه امامت به عنوان یکی از اصول دین، عصمت امام و ظلمهای روا داشته شده به خاندان نبوت مثل آتش زدن در خانه ی امیرمؤمنان(ع) و غصب مالکیت حضرت زهرا(ع) بر فدک می باشد. مؤلف با استناد به منابع معتبر تاریخی، حدیثی و کلامی عامه و خاصه مثل منهاج الاصول قاضی بیضاوی، تاریخ طبری، ملل و نحل محمد شهرستانی، احیاء العلوم غزالی، دلائل النبوة ابوبکر بیهقی، شرح تجرید قوشچی، صحیح مسلم، مسند احمد حنبل، صحیح ترمذی، ربیع الابرار زمخشری و غیر آن به کتاب غنای خاصی بخشیده است.
تاریخ پایان یافتن کتاب چهارم شوال المکرم سال 1192 ق. است.

جملاتی از کاربرد کلمه شهاب ثاقب

نه شهاب ثاقب آمد آفت دیو رجیم تو نه پرهیزی چرا از آه آتشبار من
بد شهاب ثاقب احزاب شیطان دست تیغش هر کجا مهر رخش تابنده اندر برج زین شد
بر سپهر عقل رای او شهاب ثاقب است در هوای جود دست او سحاب فاطرست
از طپانچه آسمانی چهرو بر وی ساخته اشک باریده شهاب ثاقب از جرم سما
رایت شهاب ثاقب شیطان کش آمده است در آفتاب خاصیت این شهاب نیست
آید اندر دل ولی بس هارب است برق خاطف یا شهاب ثاقب است
دیوان چند را بدل شب فرشته ای همچون شهاب ثاقب کرد از قضا طعین