عباس خان

معنی کلمه عباس خان در لغت نامه دهخدا

عباس خان. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است از دهستان قره باشلو بخش چاپشلو شهرستان مشهد. واقع در 69هزارگزی شمال باختری مشهد و کنار کشف رود. ناحیه ای است واقع در جلگه و آب و هوای آن معتدل است. 28 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تأمین میشود. محصولات آن غلات ، چغندر و کنجد است. اهالی به کشاورزی اشتغال دارند.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).
عباس خان. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است از بخش شیب آب شهرستان زابل. واقع در 22هزارگزی شمال باختری سکوهه و 12هزارگزی باختر شوسه زاهدان به زابل. ناحیه ای است جلگه ای با آب و هوای گرم و معتدل و 360 تن سکنه. آب آن از رودخانه هیرمند تأمین میشود. محصولات آن غلات ، لبنیات است. اهالی به کشاورزی ، گله داری اشتغال دارند.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

معنی کلمه عباس خان در فرهنگ فارسی

دهی است از بخش شیب آب شهرستان زابل واقع در ۲۲ هزار گزی شمال باختری سکوهه و ۱۲ هزار گزی باختر شوسه زاهدان به زابل ناحیه ایست جلگه آب و هوای آن گرم و معتدل است زبان اهالی فارسی است آب آن از رودخانه هیرمند تامین میشود محصولات آن : غلات لبنیات است اهالی بکشاورزی گله داری اشتغال دارند راه مالرو دارد

جملاتی از کاربرد کلمه عباس خان

ایل قلاوند در زمان ریاست عباس خان در اوج قدرت به سر می‌برد ایل قلاوند سالهای سال در برابر حکومت و دولت انگلیس ایستاد.
پهلوان مَلِگَه خمیس: از خانواده‌های باقر (میرزا، فرج، عزیز، صالحی، اسد و…)، محمدعلی (می‌مالی خان) (رحیمی و تاب) و حاج علی شکل گرفته‌است و در روستاهای چشمه کل و مرکز شهر ارکواز سکونت دارند. نامدار رحیمی، شهباز، صحبت رحیمی، عباس عزیزیان و عباس خان رحیمی از این تیره می‌باشند. خانواده‌های رحیمی، عزیزیان، فرجی، اسدزاده، صالحی، میرزایی و تاب از این تیره هستند.
بعد از مرگ قندی قلاوند ریاست ایل به دست پسرش عباس خان افتاد وی که مردی جنگجو جاه طلب و جسور بود بساط باج‌گیری را در دزفول پهن کرد
قندی خان قلاوند، عباس خان قلاوند، محمدعلی خان قلاوند، بابا خان، فاضل خان، نصیر خان، زکی خان، علی حسین خان، صفر خان، خداداد خان، کوچک خان، علی محمد خان، آ بزرگ، رضا خان،لطیف خان، غلامحسین خان، حمید خان، محمودخان، یداله خان ، کاظم خان و...
نازم اقدام جناب میرزا عباس خان کانجمن شد مستدام از او به شهر اصفهان
انتصاب امین الدوله، حامی فعال آموزش نوین به صدارت عظما موجب دلگرمی روشنفکران اصلاحگرا شد. حمایت امین الدوله باعث تأسیس مدرسهٔ رشدیه در تهران شد. در همان زمان میرزا کریم خان سوادکوهی، پس از کسب اجازهٔ صدر اعظم اقدام به تأسیس یک دارالایتام کرد. مشاجره بین رشدیه و هیئت مدیرهٔ منصوب امین الدوله منجر به ایجاد انجمن معارف با هفت عضو اولیه شد: محمود خان احتشام السلطنه (رئیس انجمن)، سید یحیی دولت‌آبادی، جعفرقلی خان نیرالملک، محمود خان مفتاح‌الملک، علی خان ناظم‌العلوم، مهدی خان ممتحن‌الدوله و عباس خان مهندس‌باشی.
شهرستان پلدختر، دهستان کرگاه غربی و بخش مرکزی شهرستان خرم‌آباد می‌باشد. ایل قلاوند از ایلات پر نفوذ در دوران پهلوی و قاجار بود که به سرکردگی کدخدا قندی قلاوند و پسرانش محمدعلی خان و عباس خان به اندیمشک و دزفول و بخش‌هایی از لرستان تسلط داشتند.