ساموتراس

معنی کلمه ساموتراس در لغت نامه دهخدا

ساموتراس. [ م ُ ] ( اِخ ) جزیره ای است از مجمعالجزایر یونان در نزدیکی تراس. رجوع به سامتراس و ایران باستان ص 748، 814، 1731 شود.

معنی کلمه ساموتراس در دانشنامه آزاد فارسی

ساموتْراس (Samothrace)
(به یونانی باستان: ساموتراکی) جزیره ای متعلق به یونان در شمال شرقی دریای اژه، حدود ۵۰کیلومتری جنوب اَلکساندروپولیس، با ۱۸۱ کیلومتر مربع مساحت. این جزیره کوهستانی است و ارتفاع بلند ترین قلّۀ آن، فِنگاری، به ۱,۶۰۰ متر می رسد. دسترسی به این جزیره دشوار است، زیرا ساحلی خطرناک دارد و لنگرگاه طبیعی نیز ندارد. خاک آن حاصل خیز نیست و روغن زیتون تنها محصول صادراتی آن است. مجسمۀ «پیروزی ساموتراس»، که اکنون در موزۀ لوورِ پاریس است، در این جزیره کشف شد. این تندیس در حدود ۳۰۵پ م ساخته و در ۱۸۶۳ کشف شد. یونانیان ساکن ساموس، که در حدود ۷۰۰پ م جزیرۀ مزبور را فتح کردند، این نام را بر آن نهادند. در عهد باستان، مرکز عبادت کابیروی(خدایان بزرگ) بود. این جزیره در عصر یونانیان و رومی های باستان استقلال خود را حفظ کرد.

جملاتی از کاربرد کلمه ساموتراس

اسرار کبیری یا اسرار کابیریان (یونانی باستان: Κάβειροι) آیین‌ها و مراسم مذهبی باستانی بودند که به خدایان معروف به کبیری تقدیم می‌شدند. آنها گروهی از خدایان چتونیک بودند و در یک فرقه اسرارآمیز پرستیده می‌شدند که از نظر عقاید نزدیک به فرقهٔ پسر زئوس، هفائستوس بود. مرکز این فرقه در جزایر شمالی دریای اژه لیمنوس و احتمالاً ساموثراکی در مجموعه معبد ساموتراس بود و در تبای بود. اعتقاد بر این بود که آنها از دریانوردان محافظت می‌کردند و عبادت آنها سفرهای دریایی ایمن را تضمین می‌کرد.
مقدونیه شرقی و تراکیه (به یونانی: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)، سابقاً (به یونانی: Περιφέρεια Ανατολικής) یکی از سیزده استان یونان است. این استان از نواحی شمال شرقی یونان تشکیل شده و شامل قسمت شرقی منطقهٔ مقدونیه و منطقهٔ تراکیه (تراس) و جزایر تاسوس و ساموتراس است.