زینبیه

معنی کلمه زینبیه در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است
جایی که به حضرت زینب سلام الله علیها منسوب باشد. آن گونه که به جای منسوب به امام حسین علیه السلام، «حسینیه » گفته می شود.
مکان هایی که با این عنوان و به یاد حضرت زینب در شهرهای مختلف می سازند و برای برپایی محفل های عزاداری یا مجالس دینی برای بانوان و گاهی هم به عنوان دار الایتام مورد استفاده قرار می گیرد، از آن جهت که آن بانوی قهرمان، پس از عاشورا یتیمان ابا عبدالله الحسین علیه السلام را در سفر اسارت سرپرستی و نگهداری می کرد.
مرقد زینب کبری سلام الله علیها نیز که در شام قرار دارد به همین نام «زینبیه » شهرت دارد که تا دمشق مقداری فاصله دارد و زیارتگاه عاشقان عترت پیامبر صلی الله علیه و آله است. البته در مورد مدفن حضرت زینب، اقوال دیگری نیز وجود دارد.
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.

جملاتی از کاربرد کلمه زینبیه

خط ۲ قطار شهری اصفهان از خیابان زینبیه محله دارک(سیاه) در شمال شرقی اصفهان آغاز و پس از عبور از زیر قسمت شمال میدان نقش جهان و خیابان سپه در ایستگاه امام حسین از زیر خط شمالی-جنوبی وارد خیابان طالقانی شده و به سمت خیابان کهندژ می‌رود تا در محله جوغبادخمینی شهر به پایان می‌رسد.
این بنا در حال حاضر در میدان قدس (نام امروزی میدان طوقچی)، خیابان زینبیه (نام امروزی خیابان لاله) واقع است.
چنان تا بدان پشته بنهاد گام که او را کنون زینبیه است، نام
تل زینبیه (توضیح بیشتر تاریخی) مکانی در شهر کربلا و در نزدیکی حرم امام حسین است که طبق روایات محل دیدگاه زینب در روز عاشورا نسبت به میدان جنگ بوده‌است. این مکان هم‌اکنون در شهر کربلا به عنوان یکی از مکان‌های زیارتی مسلمانان و شیعیان محسوب می‌شود.
روز شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ در منطقه زینبیه دمشق ۴۸ ایرانی ربوده شدند.