مارنئولی
معنی کلمه مارنئولی در دانشنامه عمومی

مارنئولی

معنی کلمه مارنئولی در دانشنامه عمومی

مارنئولی ( به گرجی: მარნეული ) شهری در استان کومو کارتلی گرجستان است. جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۲۰۰۹ میلادی ۲۲٬۰۰۰ نفر بوده است. بیش از ۸۳٪ این شهر آذریایجانی های گرجستان تشکیل می دهند.
معنی کلمه مارنئولی در دانشنامه اسلامی
جملاتی از کاربرد کلمه مارنئولی

معنی کلمه مارنئولی در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مارْنِئولی (به گرجی: მარნეული و به انگلیسی Marneuli) شهری در استان کومو کارتلی گرجستان است. بیش از ۸۳٪ جمعیت این شهر را آذربایجانی های گرجستان که غالباً شیعه هستند تشکیل می دهند. مارنئولی در ۳۵ کیلومتری تفلیس واقع است و از آن به پایتخت شیعه در گرجستان یاد می شود. تقریباً جمعیت حدود ۱۳۰ هزار نفری آن شیعه هستند. مقبره سید لر از زیارتگاه های شیعیان این منطقه است.
مارنئولی در استان کومو کارتلی گرجستان است. بیش از ۸۳٪ این شهر را آذریایجانی های گرجستان که غالباً شیعه هستند تشکیل می دهند. این شهر در ۳۵ کیلومتری تفلیس است و از آن به پایتخت شیعه در گرجستان یاد می شود، تقریباً جمعیت حدود ۱۳۰ هزار نفری آن شیعه هستند. این شهر حدود هفتاد روستای تابعه دارد که قریب به اتفاق آنها مسجد و امام جماعت محلی دارند.
سید لر مقبره چندتن از سادات خویی مقیم گرجستان است که دارای کرامت و مورد اعتنای مردم منطقه بودند. مؤسسه آل البیت ضریحی برای این مقبره ساخته است و با کمک افرادی از روسیه، ایران، ترکیه و آذربایجان بنایی بر آن احداث شده است. نمای این حرم توسط ستاد عتبات عالیات قم طراحی شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه مارنئولی

که عمدتاً آذربایجانی‌های گرجستان می‌باشند و در امتداد مرزهای این کشور با جمهوری آذربایجان و ارمنستان مانند شهر مارنئولی متمرکز شده‌اند.
این جنگ یک جنگ مرزی در ۱۹۱۸ میلادی بین جمهوری دموکراتیک گرجستان و اولین جمهوری ارمنستان بر سر قسمت‌هایی از استان‌های مورد اختلاف استان لوری، جاواخک و مارنئولی که از لحاظ تاریخی سرزمین‌های دو فرهنگی ارمنی و گرجی محسوب می‌شدند رخ داد. در پایان جنگ جهانی اول تعدادی از این سرزمین‌ها از سوی عثمانی اشغال شدند وقتی آن‌ها آن جا را ترک کردند هم ارمنیان و هم گرجی‌ها مدعی کنترل آن‌ها شدند. این خصومت‌ها ادامه داشت تا اینکه معاهده آتش‌بس بریتانیایی امضا شد که به موجب آن قسمت مورد اختلاف مارنئولی تحت اداره مشترک ارمنی و گرجی درآمد و این وضعیت تا تأسیس حکومت شوروی در ارمنستان در سال ۱۹۲۰ ادامه یافت.