مارج. [ رِ ] ( ع اِ ) زبانه آتش. ( مهذب الاسماء ). زبانه آتش بی دود. ( ترجمان القرآن ، ص 85 ). آتش که دود نداشته باشد. ( غیاث ). شعله بی دود. ( ناظم الاطباء ). شعله بی دود ساطعه سخت ملتهب. ( از اقرب الموارد ). آتش بی دود: مارج من نار. ( منتهی الارب ) ( دهار ). زبانه. لهب. شواظ. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ): و خلق الجان من مارج من نار ؛ یعنی از آتش بی دود. ( از اقرب الموارد ) ( از ناظم الاطباء ). مارج. [ رِ ] ( اِخ ) نام پدر نوع جن ، چنانکه آدم نام پدر نوع انسان است. ( آنندراج ) ( غیاث ).
معنی کلمه مارج در فرهنگ فارسی
نام پدر نوع جن چنانکه آدم نام پدر نوع انسان است
معنی کلمه مارج در دانشنامه اسلامی
[ویکی الکتاب] معنی مَّارِجٍ: زبانه آتش (مارج به معنای زبانه خالص و بدون دود از آتش است . و بعضی گفتهاند : به معنای زبانه آمیخته با سیاهی است ) ریشه کلمه: مرج (۶ بار) «مَارِج» در اصل از «مرج» (بر وزن مرض) به معنای اختلاط و آمیزش است، و در اینجا منظور اختلاط شعله های مختلف آتش می باشد; زیرا هنگامی که آتش شعلهور می شود، گاه به رنگ سرخ در می آید، گاه به رنگ زرد، گاه به رنگ آبی و گاه به رنگ سفید. بعضی گفته اند: معنای «تحرک» نیز در آن هست (از «أَمْرَجْتُ الدّابَّةَ» یعنی «حیوان را در چراگاه رها کردم»; زیرا یکی از معانی «مرج» همان مرتع است). باز در اینجا دقیقاً برای ما روشن نیست که آفرینش «جنّ» از این آتشهای رنگارنگ چگونه بوده است؟ همان گونه که خصوصیات دیگر آن نیز از طریق «مخبر و گوینده صادق» یعنی قرآن مجید و «وحی آسمانی» برای ما ثابت شده است، محدود بودن معلومات ما در برابر مجهولات، هرگز به ما اجازه نمی دهد که این حقایق را انکار، یا نادیده بگیریم، بعد از آن که از طریق وحی اثبات گردد، هر چند علم را به آن راهی نیابد.
جملاتی از کاربرد کلمه مارج
بارت با خانوادهاش بیشتر اوقات به مشکل میخورد. هومر که در صورت تحریک شدن بارت را تا مرز مرگ خفه میکند و لیزا او را به خاطر نمرات پایین در مدرسه دست میاندازد هر چند که بارت بیشتر لیزا را اذیت میکند در این میان مارج بیشتر از بقیه بارت را درک میکند و مدافع اوست هر چند که مارج نیز گاهی اوقات از دست بارت به تنگ میآید. بارت وابستگی شدیدی به خانوادهاش دارد ولی تا زمانی که مجبور نشود بروز نمیدهد.
اولین دو شماره مشترک نشریه اپوک برای ماههای ژانویه و فوریه ۱۸۶۴ در ماه مارج منتشر شد که شامل اولین فصلهای کتاب یادداشتهای زیرزمینی فیودور داستایوسکی بود. یادداشتهای زیر زمینی در اولین چهار نسخه مجله منتشر گردید. داستان کوروکودیل نیز در آخرین مجلد مجله بهطبع رسید. داستان کوروکودیل هجمهای بود به نظریات چرنیشفسکی و همچنان داستایوسکی در مقالهاش به نام آقای .. بوف و پرسش هنر نظریات نیکلای دوبرولیوبوف را به نقد میکشد و مباحثه قابل ملاحظهای ما بین داستایوسکی و لیبرالهای روسیه جریان میگیرد.
از فیلمها یا برنامههای تلویزیونی که وی در آن نقش داشتهاست میتوان به خدمتکاران، جری و مارج پولدار میشوند، آوازخوان حرفهای ۳ اشاره کرد.