لَنکَرانی از گویش های گروه تالشی شمالی، همانند لهجه های آستاریایی و لَوندویلی، رایج در لنکران در جمهوری آذربایجان تفاوت این لهجه با تالشی میانی و جنوبی در مصوت ها و نیز در صرف جزء پیشین فعل و تغییر مکان آن هاست. در این لهجه وجود واژگان دخیل ترکی و عناصر دستوری آن، بارز است. 50010800
معنی کلمه لنکرانی در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] لنکرانی (ابهام زدایی). لنکرانی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی، حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمد فاضل لنکرانی از مراجع بزرگ شیعه در قرن پانزدهم هجری قمری• حسین لنکرانی، فرزند آیت الله علی لنکرانی از علمای قرن سیزدهم هجری قمری ...
جملاتی از کاربرد کلمه لنکرانی
یک سایت نزدیک به گروه پایداری در گفتگویی با باقری لنکرانی وزیر سابق احمدینژاد از وی به عنوان پروفسور لنکرانی یاد کرد.
کامران باقری لنکرانی (زادهٔ ۱۳۴۴ در تهران) پزشک و سیاستمدار ایرانی است. او عضو جبهه پایداری، عضو هیئت مؤسس و هیئت امنای بنیاد فرهیختگان ایران میباشد که در دولت نهم سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برعهده داشت.
سیّد شهابالدّین مرعشی نجفی (زاده ۳۱ تیر ۱۲۷۶ در نجف – درگذشته ۷ شهریور ۱۳۶۹ در قم) فقیه و مرجع تقلید شیعه اهل ایران بود. وی کتابخانهای را از خود در قم به جا گذاشتهاست. او شوهر خاله محمد فاضل لنکرانی از مراجع تقلید قم بود.
کامران باقری لنکرانی در دوران دانشجویی خود، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سپس عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بود. پس از فارغالتحصیلی، به ترتیب بهسمت معاون آموزشی گروه داخلی و معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز منصوب شد. همچنین مدتی به عنوان ریاست بیمارستان نمازی شیراز ایفای مسئولیت نمود.
با روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد در سال ۱۳۸۴، کامران باقری لنکرانی به عنوان وزیر بهداشت دولت نهم انتخاب شد. اما در دولت دهم، جای خود را به مرضیه وحید دستجردی داد تا اولین زنی باشد که در ایران به مقام وزارت میرسد. وی در سال ۱۳۹۰ تا آغاز سال ۹۲ به عنوان سخنگوی جبههٔ پایداری انقلاب اسلامی فعالیت نمودهاست و در اردیبهشت سال ۱۳۹۲ برای کاندیداتوری این حزب در یازدهمین دروره انتخابات ریاست جمهوری ایران از این پست کنارهگیری نمود.
در این باب، برخی از مفسرین و فقها اهل کتاب را پاک و طاهر اعلام نمودهاند. ازین جمله میتوان به فاضل لنکرانی و وحید خراسانی اشاره نمود. یوسف صانعی اهل کتابی که «غیر از معاندین» باشد را پاک دانسته، و معاشرت و همسفرگی با آنان را جایز میداند.