لاتاری

لاتاری

معنی کلمه لاتاری در لغت نامه دهخدا

لاتاری. ( فرانسوی ، اِ ) نوعی بخت آزمائی و قرعه کشی است به اشکال مختلف و با ادوات و اسبابهای گوناگون که در آن شماره هائی را بین حضار تقسیم کنند و سپس شماره ای را برحسب اتفاق و تصادف بیرون کشند و آن با هر یک از نمرات توزیع شده قبلی که موافق افتد دارنده آن شماره برنده شود و جایزه مقرر و معهود بدو دهند.

معنی کلمه لاتاری در فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) نوعی بخت آزمایی و قرعه - کشی .

معنی کلمه لاتاری در فرهنگ عمید

نوعی بازی بخت آزمایی: بلیت لاتاری.

معنی کلمه لاتاری در فرهنگ فارسی

( اسم ) بخت آزمایی . توضیح احتراز از استعمال این کلم. بیگانه اولی است .

معنی کلمه لاتاری در دانشنامه عمومی

لاتاری (فیلم ۲۰۱۰). «لاتاری» ( انگلیسی: The Lottery ) فیلمی در ژانر مستند به کارگردانی مادلین ساکلر است که در سال ۲۰۱۰ میلادی منتشر شد.
فیلم در آوریل ۲۰۱۰ در جشنواره فیلم ترایبکا در بخش «گفتگوی ترایبکا» جشنواره، نمایش داده شد.
لاتاری در ۷ مه ۲۰۱۰ در سینما اکران و در در ۳۰ می ۲۰۱۰ نسخهٔ دی وی دی آن، عرضه شد.
کارگردان فیلم، ساکلر، فارغ التحصیل دانشگاه دوک است. این اولین فیلم او است.

معنی کلمه لاتاری در ویکی واژه

نوعی بخت آزمایی و قرعه - کشی.

جملاتی از کاربرد کلمه لاتاری

اما مدتی از امضای قرارداد نگذشته بود که این قرارداد با مخالفت روحانیان و روشنفکران و مخالفان در ایران روبه‌رو شد. ناصرالدین شاه و میرزاعلی‌اصغر اتابک هم به دلیل فشار بسیار زیادی که بر آن‌ها وارد شده بود و هم به علت مخالفت آن‌ها با شخص میرزا ملکم خان، امتیاز را به بهانهٔ مخالفت آن با شرع، به جهت این که لاتاری و بازی رولت نوعی قمار بوده و قمار هم از نظر شرع و هم در دید جامعهٔ اسلامی حرام می‌باشد، لغو کردند.
دو کار دوئل در حقیقت عامل میرزا ملکم خان بود. ملکم ظاهراً از این جهت قرارداد را به نام او اخذ کرد که اگر بعدها مخالفتی پیش آمد طرف دولت ایران، ایرانی نباشد تا به آسانی نتوانند قرارداد را لغو کنند. ملکم پس از اخذ قرارداد با زدوبند هایی که در بازار لندن داشت، توانست امتیاز لاتاری را به سندیکای انگلیس و آسیا با اخذ پیش‌قسطی به مبلغ بیست‌هزار لیره بفروشد.
وقتی حکم لغو امتیاز لاتاری به دست میرزا ملکم خان رسید آن را پنهان نمود و به کمک عوامل خود امتیاز لغوشده را با دست‌به‌دست کردن در بازار لندن به کمپانی دیگری فروخت و بیست‌هزار لیره دیگر هم به دست آورد. زمانی که لغو امتیاز به طور رسمی در مطبوعات درج شد و به اطلاع شرکت‌ها رسید و کار به شکایت و دادگاه کشید، به دروغ مدعی شد که آن چهل‌هزار لیره را به خزانهٔ ایران و به شاه داده است و رسماً خود را ورشکسته اعلام کرد.
میرزا ملکم خان پس از آن، با انگیزهٔ نامعلوم به جهت از دست دادن قرارداد لاتاری و سفارت و همهٔ القاب و مناصبش، فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی خود را افزایش داد و با انتشار روزنامهٔ قانون و با مطرح کردن مباحثی چون حکومت قانون و فساد حکومت بی‌قانونی قاجار در تحولات سیاسی و در بالا بردن سطح آگاهی مردم ایران نقش و سهم به سزایی از خود به جا گذاشت.