قوچانی

معنی کلمه قوچانی در فرهنگ فارسی

( صفت ) منسوب به قوچان ۲ - از مردم قوچان ۲ - لهجه مردم قوچان .

معنی کلمه قوچانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قوچانی (ابهام زدایی). قوچانی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • آقانجفی قوچانی، آقا نَجَفیِ قوچانی، سیدمحمد حسن بن سیدمحمد نجفی، فقیه، حکیم و ادیب• شیخ ذبیح الله قوچانی، مجتهد مبارز قرن سیزدهم و چهاردهم هجری قمری• عزیزالله عطاردی قوچانی، از دانشمندان محقق و نویسندگان متتبع معاصر
...

جملاتی از کاربرد کلمه قوچانی

بعد از گذشت چند سال تحصیل در اصفهان، رهسپار نجف شد و در دروس آخوند خراسانی، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، آقا ضیاءالدین عراقی، میرزای نائینی، سید حسین بروجردی و علی قوچانی حضور یافت. در نجف با عموزاده اش سید احمد خوانساری هم بحث و هم حجره بود.
محمد قوچانی در اولین شماره ایران‌دخت ضمن تأکید بر مفهوم مدرنیته، می‌نویسد: «ایران‌دخت می‌خواهد تجربه‌ای تازه از پیوند همه اجزای زندگی مدرن باشد.»
آقا نجفی قوچانی تحصیلات مقدماتی خود را در فاروج، قوچان و مشهد طی نموده و سپس از راه یزد عازم اصفهان شد و در آنجا نزد اساتیدی همچون ملا محمد کاشی و جهانگیر خان قشقایی، سید محمدباقر درچه‌ای، علی بابا فیروزکوهی و برخی دیگر از بزرگان به تحصیل فقه، اصول و کلام و فلسفه پرداخت. سپس به شوق درک حوزه درسی آخوند خراسانی عازم نجف شد و در آنجا به درس اشخاصی چون آخوند خراسانی، ملا محمدباقر اصطهباناتی و سید محمدکاظم یزدی حاضر گشت و به درجه اجتهاد رسید.
سید محمدحسن حسینی قوچانی معروف به آقا نجفی قوچانی فقیه و عالِم دینی در قرن چهاردهم هجری قمری و نویسنده دو کتاب مشهور سیاحت غرب و سیاحت شرق بوده است. وی از شاگردان آخوند خراسانی و جهانگیرخان قشقایی بود که در سن ۳۰ سالگی به درجه اجتهاد رسید.
هفته‌نامه ایران‌دخت با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی و محمدحسین کروبی، فرزند مهدی کروبی از رهبران جنبش سبز و با سردبیری محمد قوچانی از دستگیر شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، منتشر می‌شد. اغلب دبیران و خبرنگاران این مجله با هفته‌نامه شهروند امروز یکی بودند.
در سال ۱۲۹۸، پس از ۲۰ سال، آقا نجفی قوچانی به دلیل مرگ پدرش از نجف به ایران بازگشت. وی ابتدا برای زیارت حرم امام رضا (ع) به مشهد رفت. پس از توقف کوتاهی در مشهد، بنا به درخواست مردم قوچان وارد شهر قوچان شد و تا پایان عمر در آنجا ماند. وی بیش از ۲۵ سال از عمر خود را به عنوان فقیه و راهنمای دینی در قوچان گذراند و به عنوان مدیر و معلم نیز در حوزه علمیه قوچان مشغول بود.
بخش دوم مجله که به نام و سرفصل «جهان زنان» منتشر می‌شد، بیشتر به مباحث سیاسی، اجتماعی، فرهنگی مربوط به زنان، با تأکید بر مفهوم زن مدرن، می‌پرداخت. قوچانی در رد این ادعا که این بخش فمنیستی است این‌گونه استدلال می‌کند که: «بخش جهان زنان خلاف نام خود اصلاً مجله‌ای فمنیستی نیست. نگاه جهان زنان نه تنها به تلخی‌های حیات زنان که نگاه به کامیابی‌ها و زیبایی‌های این نیمه جامعه‌است. همکاران ایران‌دخت در جهان زنان می‌کوشند ضمن تلاش برای طرح موضوعاتی جهت احقاق حقوق زنان، توجه به مبانی فقهی و نظری مسائل زنان و مشارکت آنان در عرصه عمومی را نشان دهد. جهان زنان برخلاف نامش تلاش برای پیوند زدن میان زن مدرن با زندگی مدرن است.»
سید محمدحسن حسینی قوچانی معروف به آقا نجفی قوچانی در ۱۲۹۵ قمری مصادف با ۱۲۵۶ شمسی در روستای خسرویه از توابع قوچان متولد شد. پدرش سید محمد مردی کشاورز بود که تحصیلات مقدماتی داشت. سید محمد، پدر آقا نجفی قوچانی فارس زبان و مادرش زُلال زنی کُرد بود. نام پدربزرگ آقا نجفی قوچانی هم سید جواد بود.
وی بعد از آزادی از فعالیت مطبوعاتی منع شد. دو سال بعد دوباره به مطبوعات بازگشت و کار خود را با محمد قوچانی ادامه داد.