قارقی

معنی کلمه قارقی در لغت نامه دهخدا

قارقی. ( اِخ ) دهی است از دهستان جعفربای بخش گمیشان شهرستان گنبدقابوس. در 12هزارگزی خاور گمیشان طرفین رودخانه گرگان و دردشت واقع و هوای معتدل مرطوب مالاریایی دارد و دارای 2000 تن سکنه است. آب آن از رودخانه گرگان و محصولات آن غلات ، صیفی ، حبوبات و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان قالیچه و گلیم بافی و نمدمالی است. دبستان و راه فرعی و پل چوبی روی رودخانه گرگان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

معنی کلمه قارقی در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان جعفر بای بخش گمیشان شهرستان گنبد قابوس در ۱۲ کیلومتری مشرق گمیشان و در طرفین رودخانه گرگان دشت معتدل و مرطوب ۲٠٠٠ تن سکنه آب از رود گرگان محصول غلات صیفی حبوبات و لبنیات شغل زراعت گله داری قالیچه بافی گلیم بافی و نمدمالی .

جملاتی از کاربرد کلمه قارقی

ترکمن‌صحرا از قدیم به دو ناحیه آتابای و جعفربای تقسیم می‌شد و بناور از روستاهای عمده جعفربای به‌شمار می‌آمد و محلات آن در دو سوی گرگان‌رود قرار داشت. بناور در حدود سال ۱۳۱۴ خورشیدی با دو روستای اطراف خود یعنی قارقی و کتوک نزدیک به ۵ هزار نفر جمعیت داشت. در نزدیکی این محل تپه‌ای وجود دارد به نام عاشورشیخ که سپس گورستان شد. شایع است که از این محل صندلی از سنگ مرمر با پایه‌های کوتاه که یک پایه آن‌هم شکسته بوده به‌دست آمده‌است.
فضای سبز این شهر در محلهٔ قارقی کنار رود گرگان و پل قارقی ایست قرار دارد. این فضای سبز در سال ۱۳۸۲ شمسی به عنوان پارک توسط شهرداری و زمین وقف شده توسط آقای شیر محمدی احداث شد که پس از چند هفته به دلیل شکایات و گله مندی از کودکان و شلوغی و مزاحمت شهرداری مجبور به جمع‌آوری وسایل پارک شد. به این موجب محوطه مذکوره به مدت یک الی دو سال خالی ماند شهردار دوره بعد تصمیم به تبدیل این محوطه به فضای سبز شد و به همت شهردار و مأموران شهرداری، با کاشتن درخت و آبیاری درختان در مدت کمی این محوطه تبدیل به فضای سبز شد و به دلیل زیبایی خوش منظره بودن این فضای سبز اهالی سیمین شهر و روستاهای حومه در عروسی‌ها، عروس و داماد را قبل از بردن به خانه بخت به این پارک می‌آورند و فیلمبرداری و عکسبرداری می‌کنند.
تپه قارقی و سولی‌تپه از تپه‌های باستانی ثبت‌شده محله قارقی سیمین‌شهر و تپه قوشه‌جه منطقه‌ای قدیمی در روستای کتوک است.
شهر سیمین‌شهر با جمعیتی بالغ بر ۱۷٬۲۰۵ نفر و با وسعت ۶ کیلومتر مربع در شمال غربی استان گلستان و در ۴۵ کیلومتری مرکز آن قرار دارد. این شهر طبق مصوبه هیئت دولت به تاریخ ۱۳۸۱/۷/۸ از تجمیع ۳ روستای بُناور، قارقی و کتوک تشکیل گردید. ساکنان این شهر ترکمن و زبان رایج آنها ترکمنی است. اکثر مردم آن دامدار و کشاورزند و مذهب آنان سنی از شاخه حنفی است.