فساد مواد غذایی

معنی کلمه فساد مواد غذایی در فرهنگستان زبان و ادب

{food spoilage} [علوم و فنّاوری غذا] فساد و تغییر نامطلوب کیفیت مواد غذایی براثر عوامل میکربی و زی مایه ای/ آنزیمی و برخی عوامل دیگر مانند اکسیژن، نور، رطوبت، دما یا فشار یا مجموعه ای از عوامل یادشده

معنی کلمه فساد مواد غذایی در ویکی واژه

فساد و تغییر نامطلوب کیفیت مواد غذایی براثر عوامل میکربی و زی‏مایه‏ای/ آنزیمی و برخی عوامل دیگر مانند اکسیژن، نور، رطوبت، دما یا فشار یا مجموعه‏ای از عوامل یادشده.

جملاتی از کاربرد کلمه فساد مواد غذایی

اگرچه باکتری‌ها عموماً به‌عنوان عامل فساد مواد غذایی و بیماری شناخته می‌شوند، اما بسیای از باکتری‌ها مفیدند. بشر قرن‌ها از فواید باکتری‌ها در زندگی خود استفاده کرده‌است. باکتری‌ها در تهیه و پردازش فراورده‌های غذایی و شیمیایی و همچنین در شناسایی و استخراج معادن و پاکسازی محیط زیست کاربرد دارند. برخی مواد خوراکی مانند ماست، پنیر، سرکه و نوشیدنی‌های الکلی و آبجو حاصل فعالیت باکتری‌های تخمیرکننده هستند. استون و بوتانول مواد شیمیایی هستند که انواعی از باکتری‌های سردهٔ کلوستریدیوم آن‌ها را می‌سازند.[نیازمند منبع]
میکروب‌ها قادرند خیلی از محصولات سیستم‌های میکروبی را تولید کنند که شامل : آنتی‌بیوتیک‌ها محصولات متابولیکی و همین‌طور باکتریوسین‌ها می‌باشند. تعداد زیادی از باکتریوسین‌ها از طیف وسیعی از باکتری‌های متنوع کشف شده‌است که دارای ساختمان‌های متفاوتی هستند که این باکتریوسین‌ها با ساختمانهای متفاوت و روشهای عمل و مکانیزم بیوسنتز و تنظیم ژنی متفاوت، وجود دارند. خواص مفید آنها برای سلامتی انسانها به اثبات رسیده‌است. باکتریوسین‌ها بنظر می‌رسد به عنوان ترکیبات جذاب در صنایع دارویی و غذایی جهت پیشگیری از رشد باکتریهای بیماریزا و فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کنند. باکتریوسین‌ها به عنوان اسلحه‌های زیستی، بدون خطر و حافظ محیط زیست مطرح می‌شوند.