فتح الله پاکروان

معنی کلمه فتح الله پاکروان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فتح الله مشیر حضور، معروف به فتح الله پاکروان، یکی از سیاسیون دوران قاجار بود که مناصبی مثل نمایندگی مجلس ملی و استانداری خراسان و ... را برعهده داشت.
فرزند حاج میرزاکاظم مشیر لشکر در سال ۱۲۹۷ه. ق در تبریز به دنیا آمد. مادرش دختر میرزا تقی خان امیرکبیر وزیر معروف ناصرالدین شاه قاجار بود. فتح الله پس از انجام تحصیلات مقدماتی، برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و از مدرسه نظامی سن سیر پاریس فارغ التحصیل گردید و به ایران بازگشت.
مشاغل وی
فتح الله پاکروان مشاغل متعددی عهده دار بود برخی از مشاغل وی عبارتند از:
← خدمت در وزارت خارجه
وی در سال ۱۳۳۰ه. ش درگذشت.

جملاتی از کاربرد کلمه فتح الله پاکروان

"در خصوص مسجد گوهرشاد باید ذکر کنم بهلول نامی از راه طبس و گناباد به مشهد آمده بود. وی در محوطه آستان قدس رضوی مردم را از به کار بردن کلاه پهلوی منع می‌کرد. فتح الله پاکروان پدر سرلشکر حسن پاکروان استاندار خراسان بود که به سرهنگ بیات که رئیس شهربانی بود، دستور داد او را توقیف نماید. رئیس شهربانی برای دستگیری بهلول به محوطه آستان قدس رضوی می‌رود. لیکن اسدی نامی که نایب التولیه آستان قدس رضوی بود، از سرهنگ می‌خواهد که وی در این مورد دخالت نکند و خود وی دستور بازداشت بهلول را صادر می‌نماید. وی را در یکی از حجره های آستان زندانی می‌نمایند. عصر همان روز بر اثر فشار مردم از محبس خلاص می‌شود.
آمینه پاکروان (۱۸۹۳–۱۹۵۸) تاریخ‌دان ایرانی، نویسنده و استاد دانشگاه بود. او همسر فتح الله پاکروان دیپلمات دوران قاجار و پهلوی و مادر سرلشکر حسن پاکروان دومین رئیس ساواک است.