عیب یابی
معنی کلمه عیب یابی در دانشنامه عمومی
عبارت تشخیص یا عیب یابی به این سوال پاسخ می دهد که آیا سیستم دچار مشکل است یا خیر و همچنین به فرایند محاسبه پاسخ اشاره دارد. این کلمه از علم پزشکی می آید که در آن تشخیص، فرایند شناسایی یک بیماری با علائم آن است.
به عنوان مثالی از عیب یابی، یک مکانیک را به همراه یک خودرو در نظر بگیرید. در ابتدا مکانیک سعی می کند هر گونه رفتار غیرعادی بر اساس مشاهدات و دانش قبلی خود از این نوع خودرو را تشخیص دهد. اگر متوجه هر گونه رفتار غیرعادی شود، سعی می کند با استفاده از مشاهدات جدید و آزمایش سیستم خودرو، تشخیص خود را بهبود دهد تا زمانی که قطعه معیوب را پیدا کند؛ مکانیک نقش مهمی را در عیب یابی خودرو دارد.
عیب یابی تخصصی ( یا تشخیص توسط سیستم خبره ) بر اساس تجربه با سیستم است. با استفاده از این تجربه، نگاشتی صورت می گیرد که به طور موثر مشاهدات را به تشخیص های مربوطه مرتبط می کند.
تجربه از طریق مسیرهای زیر فراهم می گردد:
• توسط منابع انسانی: در این صورت دانش بشری باید به زبان کامپیوتری ترجمه شود.
• با نمونه هایی از رفتار سیستم: در این مورد، نمونه ها باید به عنوان درست یا معیوب ( در مورد دوم، بر اساس نوع خطا ) طبقه بندی شوند. در نهایت از روش های یادگیری ماشینی برای تعمیم نمونه ها استفاده می شود.
اشکالات اصلی این روش ها عبارتند از:
• دشواری در کسب تخصص: تخصص معمولاً تنها پس از استفاده طولانی مدت از سیستم ( یا سیستم های مشابه ) بدست می آید؛ بنابراین، این روش ها برای سیستم های ایمنی یا مأموریت های حیاتی ( مانند نیروگاه هسته ای یا ربات هایی که در فضا کار می کنند ) مناسب نیستند. علاوه بر این، تضمین کامل بودن دانش تخصصی به دست آمده هرگز ممکن نیست. در صورتی که رفتاری رخ دهد که قبلاً دیده نشده و منجر به مشاهدات غیرمنتظره شود، تشخیص صحیح غیرممکن است.
• پیچیدگی فرایند یادگیری: فرایند ساخت یک سیستم خبره به صورت آفلاین، ممکن است به زمان و حافظه کامپیوتری زیادی نیاز داشته باشد.
• اندازه سیستم خبره نهایی: از آنجایی که هدف سیستم خبره نگاشت هر مشاهده به یک تشخیص است، در برخی موارد به فضای ذخیره سازی زیادی نیاز دارد.
• مقاوم نبودن در برابر تغییرات: اگر حتی یک اصلاح کوچک در سیستم ایجاد شود، فرایند ساخت سیستم خبره باید تکرار شود.
جملاتی از کاربرد کلمه عیب یابی
نسل نوین حسگرها امواج صدا را برای اندازهگیری سرعت و جهت باد به کار میبرند. این اندازهگیری بر پایهٔ زمانی است که پالسهای فراصوت از یک مبدل انرژی به مبدل دیگر حرکت میکنند که بستگی به عامل سرعت باد دارد. زمان انتقال در هر دو سوی سر مبدل اندازهگیری میشود. بر پایهٔ این نتایج حسگر سرعت و جهت باد را محاسبه میکند. در مقایسه با حسگرهای مکانیکی حسگرهای فراصوتی دارای چندین مزیت هستند که مهمترین این مزیتها عبارتند از نداشتن قطعات متحرک، توانایی خود عیب یابی پیشرفته و نیاز به رسیدگی کمتر .
بازنشاندن یا بازنشانی یا ریست اصطلاحی در رایانش یا مخابرات است و به عملی اشاره دارد که موجب میشود سامانه هر خطا یا رویداد در حال اجرایی را پاک و سامانه را به حالت نرمال یا اولیه دیگر برگرداند. این کار معمولاً پس از به وجود آمدن خطایی که پردازش آن ناممکن باشد یا دلخواه نباشد و کلیهٔ سازوکارهای خروج از حالت خطا نافرجام بمانند انجام میشود. معمولاً اگر یک برنامهٔ ذخیرهسازی حافظه نتواند فرمانی را در زمان مشخص به پایان رساند و روشهای دورزدن خط مانند تلاش دوباره و نافرجامگذاشتن سودی نداشته باشد، رایانه را بازنشانی میکند. رایج ترین روش عیب یابی نرم افزارها، امکان بازگشت به تنظیمات کارخانه است.