طور سیناء

معنی کلمه طور سیناء در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] طور سیناء کوه یا مجموعه ای از کوه ها در کشور مصر است که قرآن و تورات از آن نام برده اند. در طور سینا وقایع مختلفی از جمله صحبت کردن خداوند با حضرت موسی(ع)، میقات چهل روزه، میقات به همراه هفتاد نفر از بنی اسرائیل و مرگ موسی(ع) رخ داده است. خداوند در قرآن، طور سینا را مقدس دانسته و پیامبر اسلام(ص) علت این تقدس را مواردی از جمله صحبت کردن خداوند با حضرت موسی(ع) در آن جا دانسته است.
طور سینا در جنوب صحرای سینا قرار گرفته و صحرای سینا نیز در بخش شمال شرقی کشور مصر و هم مرز با فلسطین، اردن و عربستان است. در آن ناحیه، کوه های متعددی وجود دارد که کوه سینا در میان آن ها است. ابن منظور، طور سیناء را به عنوان کوهی در شام معرفی می کند.
برخی احتمال داده اند که مقصود از طور سیناء، مجموعه ای از کوه ها بوده است و وقایع مختلف طور سیناء، در مجموعه این کوه ها رخ داده است نه یک کوه خاص. همچنین بنابر اعتقاد برخی محققان، استفاده قرآن از دو تعبیر «سیناء» و «سینین» اشاره به همین نکته دارد؛ زیرا یاء و نون در انتها کلمه دلالت بر کوچک بودن دارد و طور سینین در واقع بخشی از طور سیناء است.

جملاتی از کاربرد کلمه طور سیناء

مصطفی صلّی اللَّه علیه و آله و سلم قال: «رأیت علی باب الجنة مکتوبا القرض بثمانیة عشر، و الصدقة بعشر امثالها، فقلت یا جبرئیل ما بال القرض اعظم اجرا؟ قال لان صاحب القرض لا یأتیک الّا محتاجا، و ربّما وقعت الصدقة فی غیر اهلها» و عن ابی هریره و ابن عباس قالا قال رسول اللَّه صلّی اللَّه علیه و آله و سلم «من اقرض اخاه المسلم فله بکل درهم وزن احد و بثیر و طور سیناء حسنات»