طرنگ
معنی کلمه طرنگ در دانشنامه عمومی
اقلیم روستای طرنگ کوهستانی و آب و هوای آن معتدل کوهستانی است. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۲٫۰۹۱ متر از سطح دریا است. طرنگ تابستان های معتدل و خنک و زمستان های سردی دارد. این روستا در کنار کوه طرنگ با ارتفاع ۳۳۳۳ متر قرار گرفته است که جلوه ویژه ای به این روستا می دهد. میانگین بارش سالیانه طرنگ ۲۵۹ میلیمتر است.
عمده محصولات کشاورزی و زراعی منطقه شامل:گندم، جو، نخود، عدس، گردو، بادام، زردآلو، انگور، انار و انجیر می باشد. همچنین بخشی از درآمد ساکنین جمع آوری محصولات صحرایی شامل بادام صحرایی ( الوک ) ، بنه و زیره می باشد.
این روستا در واقع در بخش خبر و از توابع شهرستان بافت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال جمعیت آن ۳۰۰نفر ) بوده است.
این روستا یکی از مناطق گردشگری شهرستان بافت و استان کرمان به شمار می آید.
• غار آبی طرنگ: این غار فقط توسط غارنوردان حرفه ای و مجهز قابل پیمودن است.
• دریاچهٔ فیروزه ای
• کوه طرنگ
• درخت کهنسال چنار از جاذبه های طبیعی این روستا هستند.
• جنگل های بنه و بادام کوهی
جملاتی از کاربرد کلمه طرنگ
کوهستانهای شاخص شهرستان شامل ارتفاعات ۴٬۴۰۰ متری کوه شاه در شمال و کوههای ۳٬۸۰۰ متری گوغر در شمال غرب همچنین ارتفاعات خبر در جنوب به بلندای ۳٬۸۵۰ متر و ارتفاعات پراکندهٔ مناطق گوشک و طرنگ با متوسط ارتفاعی ۳٬۰۰۰ متر است.
بزرگترین غار آهکی استان کرمان در دهستان گوشک و در روستای طرنگ و در دامنه کوه طرنگ با ارتفاع ۳۳۳۳متر از سطح دریا قرار دارد. با اشکال و مناظر جالب و شگفتانگیز خود همواره مورد توجه گردشگران بودهاست. غار طرنگ که یک غار آهکی محسوب میشود، به عنوان مهمترین و طولانیترین غار استان کرمان که در نوع خود بینظیر ودارای مناظر و جلوههای طبیعی بسیار زیبا و پدیدههای شگفتانگیز است که خود از جاذبههای طبیعی گردشگری استان کرمان محسوب میگردد و میتواند به عنوان یک قطب گردشگری در جنوب غربی استان کرمان ایفای نقش نماید. این غار از جمله غارهای متعدد مناطق کوهستانی استان کرمان میباشد که در فاصله ۲۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کرمان واقع شدهاست.