صلوات بر پیامبر

معنی کلمه صلوات بر پیامبر در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] صلوات در عرف شرع عبارت است از درود فرستادن بر رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و اهل بیت او علیهم السّلام یا دیگر مقربان درگاه الهی است.
از آن به مناسبت در باب طهارت و صلات سخن گفته اند.
فضیلت صلوات
صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السّلام مستحب مؤکد است و روایات فراوانی در فضیلت و پاداش آن وارد شده است از جمله: در روایتی از محمد بن مسلم، از امام باقر یا امام صادق علیهما السّلام آمده است: «در مقام سنجش اعمال (در قیامت) عملی سنگین تر از صلوات بر محمد و آل محمد (علیهم السّلام ) نمی باشد. اعمال فرد در کفه ترازو گذاشته می شود و کم می آید و چون صلوات بر آن افزوده می شود، موجب رجحان و سنگینی آن می گردد» در روایتی دیگر از امام صادق علیه السّلام آمده است: «دعا همچنان در پس حجاب می ماند و بالا نمی رود تا آنگاه که بر محمد و آل محمد (علیهم السّلام) صلوات فرستاده شود»
صلوات کامل
در صلوات بر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله، خاندان آن حضرت نیز داخل می باشند؛ از این رو، صلوات بر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله باید با صلوات بر خاندان آن حضرت توأم باشد و صلوات بدون آن، ابتر و ناقص است
کیفیت صلوات
...

جملاتی از کاربرد کلمه صلوات بر پیامبر

برخی از اهل سنت صلوات فرستادن را حتی بدون همراهی با پیامبر اسلام، سنت می‌دانند. برخی دیگر صلوات فرستادن را بر غیر پیامبر اسلام، منع کرده‌اند و از کسانی که منع کرده‌اند گفته شده که صلوات فرستادن بر اهل بیت همراه صلوات بر پیامبر اسلام، جایز است. آنان به انبیا «علیه صلاة و السلام» هم می‌گویند.