شهید مفتح

معنی کلمه شهید مفتح در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] روحانی مبارز دکتر محمد مفتح عالم مجاهدی است که مسئله­ ی وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کرد.
روحانی فرزانه و عالم متعهد مرحوم حاج شیخ محمود مفتح از واعظان مشهور همدان بود که در نهایت اخلاص و صداقت روزگار می گذراند و چون وی در ادبیات عرب و فارسی تبحر داشت اشعار زیادی در مدح و منقبت و رثای اهل بیت سروده که ضمن زیبایی های لفظی از مضامین عالی و تاریخ صحیح ائمه و احادیث معتبر سرچشمه گرفته بود. وی علاوه بر سخنوری و وعظ در حوزه علمیه همدان به تدریس مشغول بود. در سال 1307 ش. در خانه چنین ادیب فاضل و وارسته فرزندی دیده به جهان گشود که او را محمد نامیدند. دانش طلبی در سایه معنویت و تربیت و در پرتو فضیلت از همان دوران صباوت، حلاوت جان این کودک گردید.
او روی آوردن به علم و آراسته گردیدن به صفاتی پسندیده را از پدری عالم و مادری نیکوسرشت در کلاس باصفای خانواده آموخت، از هفت سالگی پایش به مدرسه گشوده شد و در زمینه ادبیات از پدر ادیب و شاعر خویش بهره مند گردید شهید مفتح پس از فراگیری مقدمات علوم عربی، فقه و بخشی از منطق نزد پدر و اساتید وقت حوزه همدان به سال 1322 ش. به آشیانه اهل بیت - قم مقدس - مهاجرت نمود و در مدرسه دارالشفاء و در حجره ای محقر و نمناک اقامت گزید و همچون دیگر جویندگان معارف دینی با جدیت و اهتمامی در خور اهمیت به کسب علوم و مکارم پرداخت.
ذوق سرشار و استعداد عالی به همراه کوشش پرجوش و وجود اساتید برجسته سبب آن گردید تا مفتح به صورت شگفت انگیز و شایان توجهی دروس حوزه از جمله رسائل، مکاسب و کفایه را طی سال های 1324-1322 ش. فراگیرد و خود در زمره اساتید حوزه علمیه قم قلمداد گردد.
ایشان عرفان و دروس خارج فقه و اصول را در عالی ترین سطح نزد، رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی فراگرفت. مرحوم مفتح علاوه بر روابط شاگردی و استادی، با امام پیوندی صمیمانه داشت و آن روح قدسی به ایشان علاقه و عنایت داشتند و در مدتی که امام امت در نجف بسر می بردند وی به طریقی با رهبری و اسوه خویش ارتباط بر قرار کرد. پیامی که حضرت امام به مناسبت شهادت این دانشور ارزشمند صادر نمودند. مبین این رابطه است.
دکتر مفتح در آن اختناق خطرناک رژیم ستم شاهی چه در برنامه های علمی و پژوهشی و چه جلسات سخنرانی و تلاش های تبلیغی اصرار و ابرام داشت که نام امام خمینی قدس سره مطرح شود و در مسجد قبای تهران صریحا و بدون هیچ گونه واهمه ای در سال های قبل از انقلاب نام آن بزرگوار را بر زبان جاری می ساخت. مرحوم مصطفی زمانی نوشته است که نه تنها مفتح خود چنین روش را بکار می بست بلکه در انجمن اسلام شناسی اعضاء را تقویت می کرد تا به کمال شهامت نه تنها مقاصد او را تقویت کنند. بلکه نامش را هم در کتاب ها بیاورند.
دکتر مفتح بخشی از کتاب رسائل شیخ انصاری را نزد آیت الله مجاهد تبریزی و دروس خارج خصوصاً بخشی از اصول را در محضر آیت الله العظمی بروجردی فراگرفت. همچنین در فلسفه و حکمت نزد فیلسوف جلیل القدر امام مجهول القدر علامه طباطبائی تلمذ نمود مدتی از محضر فقیه اهل بیت علیه السلام آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی و آیت الله العظمی مرعشی نجفی استفاده کرد.
بخشی از دروس فلسفه و عرفان را نزد آیت الله حاج میرزا ابوالحسن رفیعی اصفهانی آموخت آیه الله سید محمد جحت پرتوی از اندیشه های فقهی خود را به این شاگرد وارسته انتقال داد. دکتر مفتح به موازات علوم حوزوی تحصیلات دانشگاهی را پی گرفت و به دریافت مدرک دکترا در رشته الهیات و معارف اسلامی نائل آمد. در فقه نیز آنچنان تبحری بدست آورد که عنوان با صلابت اجتهاد را برازنده خویش ساخت. پایان نامه تحصیلی وی رد مقطع دکترا با عنوان حکمت الهی در نهج البلاغه بدلیل ژرفایی مطالب و عمق مفاهیم با درجه بسیار خوب مورد قبول دانشگاه واقع شد.

جملاتی از کاربرد کلمه شهید مفتح

ایستگاه قطار شهری شهید علیخانی ایستگاهی در خط ۱ قطار شهری اصفهان است. این ایستگاه در میدان شهید علیخانی، در ملک شهر در شمال اصفهان واقع شده‌است. ایستگاه بعدی در سمت غرب ایستگاه شهید مفتح و در سمت جنوب شرقی ایستگاه جابر است. داف های زیادی از سمت خیابان های اطراف می آیند . مدرسه جامع که گاو هایی از جمله باقری دارد از انجا رد میشوند
ایستگاه قطار شهری شهید مفتح یکی از ایستگاه‌های خط ۲ قطار شهری مشهد است که در چهارراه برق قرار دارد. در سال ۱۳۹۸ این ایستگاه دومین ایستگاه پرتردد خط دو بود.
ایستگاه متروی شهید مفتح، یکی از ایستگاه‌های متروی تهران است که در خیابان شهید مفتح (نام پیشین: خیابان روزولت) تهران واقع شده‌است. این ایستگاه در خط یک مترو تهران واقع شده‌است.
بیشتر بازی‌های این تیم به دلیل فاصله ۱۰ کیلومتری ورزشگاه شهید مفتح از شهر همدان در ورزشگاه شهدای قدس همدان برگزار می‌شود.
ایستگاه قطار شهری گلستان یکی از ایستگاه‌های خط ۱ قطار شهری اصفهان است که در خیابان بهارستان غربی، جنب شهرداری منطقه ۱۲ واقع شده‌است. این ایستگاه با مساحت ۹۴۸۷ متر مربع سومین ایستگاه این خط است که در مهر ۱۳۹۴ همراه با افتتاح قطار شهری اصفهان مورد بهره‌برداری قرار گرفت. ایستگاه قبلی در ضلع غربی ایستگاه بهارستان و ایستگاه بعدی در ضلع شرقی ایستگاه شهید مفتح می‌باشد.
ایستگاه متروی دروازه دولت یکی از ایستگاه‌های خط ۱ و خط ۴ مترو تهران است که در خیابان انقلاب اسلامی، تقاطع خیابان شهید مفتح و خیابان سعدی واقع شده‌است.
ایستگاه متروی طالقانی، یکی از ایستگاه‌های متروی تهران است که در تقاطع خیابان طالقانی و خیابان شهید مفتح تهران واقع شده است. این ایستگاه در خط یک مترو تهران واقع شده است.
ایستگاه متروی شهید بهشتی ، در خط ۱ و ۳ مترو تهران است که در تقاطع خیابان شهید بهشتی خیابان شهید مفتح قرار دارد دارد.
ایستگاه قطار شهری شهید مفتح ایستگاهی در خط ۱ قطار شهری اصفهان است. این ایستگاه در ۲۳ مهر ۱۳۹۴ افتتاح شد. این ایستگاه در بلوار بهارستان در ملکشهر در شمال اصفهان واقع شده‌است. ایستگاه بعدی در سمت غرب ایستگاه گلستان و در سمت شرق ایستگاه شهید علیخانی است.