شهریاران گمنام

معنی کلمه شهریاران گمنام در دانشنامه آزاد فارسی

کتابی در تاریخ ایران، تألیف احمد کسروی. مؤلف کوشیده تا دربارۀ یک دسته از خاندان های حکومتگر گمنام ایرانی که در منابع تاریخی کهن ایرانی یادی از آن ها نشده یا ایران شناسان خارجی دربارۀ آن ها دچار لغزش و اشتباه گردیده اند، ضمن رفع آن ها، پژوهش های دست اولی در این زمینه انجام دهد و از همین رو نام کتاب خود را شهریاران گمنام گذارده است. این کتاب در سه بخش تنظیم شده است: بخش اول، جُستانیان، کنگریان و سالاریان، که دیلمی بوده اند؛ بخش دوم، روادیان آذربایجان؛ و بخش سوم دربارۀ شدّادیان ارّان است. چاپ نخست کتاب در ۱۳۰۷ش و چاپ سوم در ۱۳۵۳ش منتشر شد.

معنی کلمه شهریاران گمنام در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شهریاران گمنام، اثر احمد کسروی، کتابی است در تاریخ دیلمان، روادیان و شدادیان که به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
استاد زرین کوب این کتاب را تحقیقی دقیق و کم نظیر دانسته است
کتاب با مقدمه نویسنده آغاز شده و مطالب، شامل سه بخش: «دیلمیان - جستانیان، کنکریان، سالاریان»، «روادیان» و «شدادیان» می باشد. بخش اول و دوم، شامل سه گفتار و بخش سوم، شامل دو گفتار است.
آنچه از مطالعه دیباچه مؤلف برمی آید این است که مؤلف قصد داشته چهار بخش دیگر نیز به کتابش بیفزاید و کتابیرا که اینک در سه بخش فراهم آمده، در هفت بخش تدوین و تنظیم نماید، ولی این نیت عملی نشده است
کسروی در تحقیق خود علاوه بر کتب مرجع، اعم از منابع تاریخی و سیاحت نامه تحت عنوان «المسالک و الممالک»، از دواوین اشعار و یادداشت های تاریخی غیر فارسی مربوط به منشیان دربارهای کوچک شاهی نیز بهره گرفته است

جملاتی از کاربرد کلمه شهریاران گمنام

احمد کسروی در شهریاران گمنام می‌نویسد: