سفیان بن عیینه

معنی کلمه سفیان بن عیینه در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] ابومحمد سُفیان بن عُیَینَة بن میمون هلالی (۱۰۷- ۱۹۸ق)، محدث و فقیه کوفی که بیش از هشتاد تن از تابعین را درک کرد و از آنها حدیث شنید. ابن عیینه مورد وثوق رجالیان و محدثان بوده و روایات او در صحاح سته و غیر آن وارد شده است. از نظر مذهب، ابن ندیم او را زیدی می داند.
سفیان در کوفه زاده شد و از دوران کودکی به فراگیری علم روی آورد. ابن عیینه همراه پدرش که از کارگزاران خالد بن عبدالله قسری بود، درپی عزل خالد در ۱۱۴ق رهسپار مکه شد. وی در ۱۲۶ق به کوفه بازگشت. او سفری نیز به بغداد داشته و در ۱۵۰ و ۱۵۲ق به یمن رفته است.
ابن عیینه را یکی از آگاه ترین محدثان به حدیث اهل حجاز و به ویژه به احادیث مربوط به تفسیر شمرده اند. او، مورد وثوق رجالیان و محدثان بوده و روایات او در صحاح سته و غیر آن وارد شده است؛ با این حال در منابع گاه کم دقتی هایی چون تدلیس در اسانید و تلخیص متون به وی نسبت داده شده است.
[ویکی فقه] سفیان بن عیینه (ابهام زدایی). سفیان بن عیینه ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • ابومحمد سفیان بن عیینه هلالی، اِبْن ِ عُیَیْنه ، ابومحمد سفیان بن عیینة بن میمون هلالی (۱۰۷- ۱۹۸ق /۷۲۵-۸۱۴م)، محدث و فقیه کوفی • سفیان بن عیینه آل مهلب، از شخصیت های خاندان آل مهلب
...

جملاتی از کاربرد کلمه سفیان بن عیینه

آن روز که دار می‌زدند سفیان سر بر کنار بزرگی نهاده بود و پای در کنار سفیان بن عیینه نهاده بود و در خواب شد ه. این دو بزرگ را این حال معلوم شد.
تاریخ ولادت وی روشن نیست، ولی از آن رو که به گفته خودش از روزگار کودکی ۳۰ سال در محضر سفیان بن عیینه (متوفی ۱۹۸ق) بوده‌است، می‌توان تولد او را در حدود ۱۶۰ق تخمین زد. ابوالصلت به روایتی در مدینه زاده شد و در نیشابور اقامت گزید. وی چهارشنبه، ۱۴ شوال سال ۲۳۶ هجری قمری از دنیا رفت.