ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر

معنی کلمه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
طبق اصل هشت قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای است که مردم نسبت به دولت و بالعکس و مردم نسبت به مردم دارند.
امام خمینی در سال ۱۳۵۸ با ارسال نامه ای به دولت موقت، تقاضای وزارتخانه ای جدا اما در کنار دولت با عنوان (امر به معروف و نهی از منکر) نمود که این برنامه اجرایی نشد.
با انتصاب مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان جانشین امام خمینی، ایشان طی سخنانی در محرم ۱۳۷۲ ش در جمع بسیجیان کشور مطالب مهمی درباره ی هدف از قیام امام حسین علیه السلام که همانا امر به معروف و نهی از منکر بود، بیان کرد. ایشان در قسمتی از سخنان خود بحث تهاجم فرهنگی، غارت فرهنگی و شبیخون فرهنگی را مطرح و بعد از آن، احیای دو فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر را در کشور خواستار شد.
بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری، جلسه ای با حضور تعدادی از بزرگان کشور، از جمله: آیت الله قرائتی، آیت الله جنتی، آیت الله رئیسی، زرگر، محمدی عراقی … در حضور مقام معظم رهبری تشکیل شد و ایشان طی حکمی دستور تشکیل ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر را صادر و آیت الله جنتی را به عنوان مسئول ایجاد تشکیلات امر به معروف و نهی از منکر انتخاب نمود. مقام معظم رهبری طی سخنانی، افراد حاضر در جلسه را بهترین افراد برای احیای امر به معروف و نهی از منکر خطاب می کند؛ متعاقب آن ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شد.
ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، تلاش می کند با سه عنصر «فرهنگ سازی»، «الگوسازی» و «رفتارسازی» روحیه ی مسئولیت پذیری اجتماعی را در مردم ارتقا و تقویت کند؛ بدین ترتیب که اگر کسی در جامعه کار خیری انجام داد، باید از او تقدیر و تشکر شود تا زمینه ای برای ترویج خوبی ها در جامعه گردد و بالعکس اگر منکری از کسی سر بزند، افراد جامعه در خود احساس مسئولیت کرده و نهی از منکر کنند.
هدف ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، احیای فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ی اسلامی است.
وظایف ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر بدین شرح است:

جملاتی از کاربرد کلمه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر

عباس کعبی از اعضای خبرگان رهبری هم شادی دانش‌آموزان را رقاصی در مدارس و یک برنامهٔ از پیش طراحی شده دانست و از ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خواست علیه مدارس یا دستگاه‌های متخلف اعلام جرم و به دادستانی شکایت کند. وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که «در این فضای ناجوانمردانه دشمن از هر وسیله‌ای برای پیروزی و فتح سنگرهای خودش استفاده می‌کند» گفت سه متخصص را مأمور بررسی این موضوع کرده تا ریشهٔ تولید کلیپ‌ها مشخص شود. او از دادستانی کشور و پلیس فتا هم خواست تا جهت شناسایی ابعاد این موضوع به وزارت آموزش و پرورش کمک کنند.