رامپور
معنی کلمه رامپور در لغت نامه دهخدا

رامپور

معنی کلمه رامپور در لغت نامه دهخدا

رامپور. ( اِخ ) نام شهری است در سرزمین «روخیلخند» هندوستان و 64هزارگزی شمال باختری «باریکی ». این شهر دارای دانشگاه بزرگ و کتابخانه معظم و کارخانه های ابریشم بافی و تجارت وسیعو مهم است. مساحت آن در حدود 2447 میلیون گز مربع وجمعیت آن بر طبق آمار سال 1941 م. 477042 تن میباشدکه در حدود دوسوم آن مسلمان است. خاک آن حاصلخیز و سبز و خرم و مدارس آن دارای شهرت فراوان است و دانش پژوهان از سراسر شبه قاره هند و افغانستان برای کسب دانش بدان شهر روی می آورند. این شهر از نظر سپاهیگری نیز دارای اهمیت بسزایی است و هم اکنون جزء هندوستان میباشد. ( از قاموس الاعلام ترکی ) ( وبستر جغرافیایی ).
رامپور. ( اِخ ) قصبه ای است در ایالت اوکرای هندوستان و در گذشته یکی از راجه های معروف هند در آن سکونت داشته است. ( از قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).
رامپور. ( اِخ ) قصبه ای است در ایالت میرات واقع در شهرستان سهرانپور هندوستان و 25هزارگزی مرکز شهرستان ، در اطراف این قصبه باغهای باصفا و گردشگاههای زیبا و دل انگیز وجود دارد. ( از قاموس اعلام ترکی ج 3 ).
رامپور. ( اِخ ) نام قصبه ای است واقع در ایالت پنجاب از شبه قاره هند و امروز جزء کشور پاکستانست. ( از قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).
رامپور. ( اِخ ) نام قصبه ای است در ناحیه شمالی سرزمین نپال هندوستان. ( از قاموس الاعلام ترکی ج 3 ).

معنی کلمه رامپور در فرهنگ فارسی

۱ - ناحیه ای در هند (اوتارپرادش ) که سابقادولتی را تشکیل میداد . ناحیه ایست حاصلخیز در ناحیه گنگ که توسط رودهای کوسی و رامگانا مشروب میشود. جمعیت آن ۴۷۷٠۴۲ تن (۱۹۴۱ م. ) دولت آن د ر قر. ۱۸ م.تاسیس شد و توسط یک نواب اداره میگردید. ۲ - شهری در رامپور در ساحل رود کرسی ۱۱۵ میلی دهلی دارای ۱۶۱٠٠٠ تن سکنه. محصولات شکر تیغه شمشیر کوزه های سفالین مرکز تعلیمات عربی (( مدرسه العلمیه ) ) که طلاب از نقاط مختلف هند و آسیای میانه بدانجا می شتابند.
نام قصبه ایست در ناحیه شمالی سرزمین نپال هندوستان .

معنی کلمه رامپور در دانشنامه عمومی

رامپور (اوتار پرادش). شهر رامپور ( به انگلیسی: Rampur ) با جمعیت ۳۰۹٫۳۰۳ نفر در ایالت اوتار پرادش در کشور هند واقع شده است.
در ۲۶ ژوئیه ۱۸۴۰، نواب احمد علی خان، حاکم رامپور فوت کرد، و از آنجا که وی فرزند پسر نداشت، از طرف انگلیسی ها، پسر برادر وی، محمد سعید خان، حاکم رامپور شد. وی آگاه به دانش روز بود. اول آوریل ۱۸۵۵، نواب محمد سعید خان درگذشت و یوسف علی خان نواب رامپور شد. در این زمان شورش علیه انگلیسی ها شدت گرفت، اما محیط آرام رامپور باعث جلب عده زیادی از علمای نقاط گوناگون به این ناحیه شد. پس از مرگ یوسف علی خان در ۲۱ آوریل ۱۸۶۵، کلبعلی خان جانشین وی شد. در ۲۳ مارس ۱۸۸۷، کلبعلی خان فوت کرد و پسرش مشتاق علی خان حاکم رامپور شد. وی چون بیمار بود، حکومت بریتانیا، جنرال اعظم الدین خان را مأمور منطقه کرد. وی در سال ۱۸۹۱ م در رامپور به قتل رسید و به جای وی سرگرد اچ. آر. دیمنت به این سمت مأمور گشت. در سال ۱۸۹۶ م، ریاست کنسولی منطقه به پایان رسید و نواب حامد علی خان به حکومت رامپور رسید

جملاتی از کاربرد کلمه رامپور

امتیاز علیخان عرشی (۸ دسامبر ۱۹۰۵ – ۲۵ فوریه ۱۹۸۱/ ۱۲۸۳–۱۳۶۰ش/ ۱۳۲۲–۱۴۰۱ق)، عالمی هندی، اهل رامپور در بخش شیعه‌نشین هندوستان و رئیس کتابخانه رضا در این شهر، که شهرت وی در جهان اسلام و خاصه نزد شیعیان، به خاطر اقدام مهم و اثرگذار وی در مستندسازی نهج البلاغه است.
حسن بهروزیه، جعفر توکلی، اسدالله جوانمردی، ابوالقاسم حسینجانی، رحمان دادمان، خسرو ریگی، محمدرحیم سعادتی، رامپور صدرنبوی، خسرو قشقایی، اسحق فرهمند، سید احمد مدنی و علی مهیمی.
نیز، آمده است «امتیاز علی عرشی در سال 1933 با هاجره بیگم ازدواج کرد. هفت پسر و دو دختر از آنها به دنیا آمد. امتیاز یک سال و شش ماهه بود که مادرش فوت کرد و او توسط نامادری اش بزرگ شد. امتیازعلی خان عرشی تحصیلات خود را از پنج سالگی آغاز کرد که تا سال 1924 ادامه یافت. پس از تحصیل به مشاغل مختلف پرداخت و سرانجام بازنشسته شد و با کتابخانه رضا، مؤسسه ای بزرگ در رامپور که هنوز مجموعه ای از کتاب های کمیاب و کمیاب در آن موجود است، ارتباط برقرار کرد. خود او با این مجموعه بالید. رشته اصلی او ادبیات عرب بود، اما دستاوردهای او در اردو نیز بسیار مهم است. عرشی در 25 فوریه 1981 در سن 76 سال و 2 ماه و 17 روز در رامپور درگذشت».