رسول جعفریان

معنی کلمه رسول جعفریان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رسول جعفریان در سال ۱۳۴۳ شمسی در خوراسگان از توابع اصفهان به دنیا آمد. وی یکی از اساتید تاریخ حوزه علمیه قم می باشد.
رسول جعفریان در سال ۱۳۴۳ شمسی در خوراسگان از توابع اصفهان به دنیا آمد دوره دبستان را در زادگاهش گذراند سپس برای ادامه تحصیل به اصفهان آمد و دوره راهنمایی را در این شهر آغاز کرد. پس از چندی به دلیل علاقمندی اش به دروس دینی به مدرسه ذوالفقار رفت و مطالعه دروس جدید را در مدارس شبانه ادامه داد. در مدت اقامت در اصفهان، به صورت آزاد از مدارس دینی دیگری استفاده می کرد. رسول جعفریان در سال ۱۳۵۷ و در آستانه پیروزی انقلاب، برای ادامه تحصیلات حوزوی، راهی شهر مقدس قم شد. نخست به مدرسه خان رفت و سپس در مدرسه رسالت، به ادامه تحصیل پرداخت.
اساتید
وی در قم از درس اساتیدی چون حضرات آیات جوادی آملی، مصباح یزدی، ممدوحی، گرامی بهره برد. سال ۵۸ با آثار و مؤسسه آیت الله مصباح یزدی آشنا شد و در کلاس ها و دوره آموزشی آن مؤسسه شرکت کرد و با بازگشایی دانشگاه ها، در سال ۵۹ به تدریس معارف اسلامی و تاریخ اسلام در دانشگاه های اصفهان و تهران مشغول شد. در همین اوان آشنایی وی با بزرگانی چون حضرات آیات احمدی میانجی و روحانی و بخصوص سید جعفر مرتضی عاملی مطالعات تاریخی او را شکل داد و در ادامه از او مورخی محقق ساخت که در حوزه علمیه به این عنوان شهرت یافت.
استاد تاریخ
استاد جعفریان در تحول تاریخ نگاری در حوزه علمیه و ایجاد مراکز علمی تاریخ، نقش مهمی ایفا کرد. مدیریت برخی این مراکز و گروههای علمی- پژوهشی و تاسیس کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران خدمتی بزرگ به تاریخ پژوهان و محققان و دانشجویان این رشته است. وی هم اکنون ضمن تالیف و تحقیق و انتشار آثار جدید بخصوص در نشر مورخ که وابسته به کتابخانه تاریخ است، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس کتابخانه ملی مجلس است.
آثار
...

جملاتی از کاربرد کلمه رسول جعفریان

گروهی از تاریخ‌نگاران روحانی در سال‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ با نگارش کتاب‌هایی، از موضعی همدلانه با جریان مشروعه‌خواهی اقدام کردند. از این جمله می‌توان به علی ابوالحسنی اشاره کرد که یک مجموعه پنج جلدی در مورد شیخ فضل‌الله منتشر کرده است و به گفته نعیمیان، تلاش کرده است «غبار کینه‌های کهنه» در مورد شیخ فضل‌الله را بزداید. همچنین موسی نجفی با مطرح کردن نظریه «تجدد ملی و تجدد ظلی»، حول و حوش سالهای مشروطه را در زمره سال‌های «به انحطاط رفتن تجدد بومی و ملی» می‌داند. همچنین رسول جعفریان نیز در مورد بست‌نشینی در سفارت انگلیس کتابی منتشر کرده است.
افسانه تحریف قرآن (به عربی: أکذوبة تحریف القرآن بین الشیعة و السنة) کتابی از رسول جعفریان است که به زبان عربی تألیف شده‌است. این کتاب با عنوان افسانه تحریف قرآن به زبان فارسی و زبان انگلیسی نیز ترجمه شده‌است.