راویان

معنی کلمه راویان در لغت نامه دهخدا

راویان. ( اِخ ) دهی از دهستان قطور بخش حومه شهرستان خوی ، واقع در 46هزارگزی جنوب باختری خوی و 8500 گزی جنوب راه ارابه رو قطور بخوی. این ده در دره واقع شده و هوای آن سردسیر و سالم و سکنه آن 166 تن است. آب راویان از چشمه تأمین میشود و محصول عمده آن غلات است. پیشه مردم کشاورزی و دامپروری است. این ده در 5هزارگزی مرز ترکیه قرار گرفته و محل سکونت ایل شکاک است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه راویان در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان قطور بخش حوم. شهرستان خوی .

جملاتی از کاربرد کلمه راویان

اصحاب اجماع هجده تن از راویان حدیث شیعه هستند که بنا بر تعریف شیخ کشی از راویان موثقی هستند که همه علمای درایه و حدیث و فقها به روایاتی که از ایشان به طریق صحیح نقل شده بدون تردید و دغدغه خاطر اعتماد می‌کنند و آنها را صحیح می‌دانند و عمل به آنها را لازم می شمرند، اگرچه از افراد ناشناخته یا ضعیف نقل خبر کرده باشند.
روایتی شده از راویان بسی مطلوب برای علت دوری یوسف از یعقوب
اگر چه متکلمان سنی امامت را امر اعتقادی نمی‌دانند و آن را مسئله‌ای فقهی به‌شمار می‌آورند اما روایت‌هایی را مبنی بر شناخت امام در منابع خود نقل کرده‌اند. شیعیان نیز احادیثی به نقل از پیامبر اسلام گزارش کرده‌اند که حدیث غدیر و منزلت از مهم‌ترین آنها محسوب می‌شوند. روایت‌های متعددی از راویان شیعه و اهل سنت به نقل از پیامبر اسلام آورده شده‌است که تعداد جانشینان او را دوازده نفر معرفی کرده‌اند. در بعضی از این احادیث به تبار و نام این دوازده نفر اشاره شده‌است.
شاعران را از شمار راویان مشمر که هست جای عیسی آسمان و جای طوطی شاخسار
ز حارسان شکوه وی است اسکندر ز راویان علوم وی است افلاطون
آن یکی را ‌در جبین جاودان جستی سنان وین دگر را از روان راویان ‌کردی قراب
صحیحترین حدیثی که راویان مجالسِ دین و مُحدِّثانِ مدارسِ یقین املا کنند حمدِ دانائیست که کلماتِ تامّۀ جامعه بر زبان مُعْجِزْبیان حبیب خود گذرانیده و آن را تالیِ کلام کامل و خطابِ شامل خود گردانیده و به نقل ثِقَةٍ بَعْدَ ثِقَةٍ به گوش محرومان از سعادت صحبت وی رسانیده و به نور علم به آن و عمل به مُوجِب علم از ظلماتِ ضلالتِ شان رهانیده. وَصَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَأصْحَابِهِ وَسَلَّمَ نَقَلَةِ عُلُوْمِهِ وَحَفَظَةِ آدَابِهِ.
شنیدستم از راویان کلام که در عهد عیسی علیه‌السلام
همان‌طور که از عنوان مجموعه مشخص است، تمام هشت داستان به زبان اول‌شخص مفرد روایت می‌شوند. تمام داستان‌ها خیالی هستند، اما در بعضی موارد مثل «مجموعه‌اشعار یاکولت سوالوز» مرز میان خیال و واقعیت تا حدی محو می‌شود. راویان تمام داستان‌ها مردانی میانسال هستند که از خاطرات گذشته‌شان می‌گویند. به‌جز راوی «مجموعه‌اشعار یاکولت سوالوز» که «هاروکی موراکامی» است، بقیهٔ راویان ناشناس می‌مانند. استفادهٔ مداوم از روایت اول‌شخص مفرد باعث شده بعضی منتقدان گمانه‌زنی کنند که راویان در واقع یک نفرند. اتفاقاً با علاقه‌ای که به موسیقی جاز و بیسبال دارند تا حد زیادی به خود موراکامی شبیه‌اند.
خسروا انصاف ده از راویان آخر بپرس جرم من کی بیش تر از سید حمیر بود؟
گه روایت شعر تو راویان تو را همه دهان ز گهر باشد و زبان ز عسل
من رهی از آفرین و مدح توگویم سخن تا بماند راویان و مطربان را یادگار
گفتم ز قول احمد مرسل بخوان حدیث کز راویان رسیده به اهلش یداً به ید