دکا. [ دِ ] ( یونانی ، پیشوند ) پیشوند یونانی به معنی ده ( 10 ) که در مقیاسات سلسله متری به معنی ده برابر است ، مانند دکامتر= ده متر، دکالیتر= ده لیتر. ( از دائرةالمعارف فارسی ). - دکاگرم ؛ ده گرم. - دکالیتر ؛ ده لیتر. - دکامتر ؛ ده متر. دکا. [ دِ] ( اِخ ) دهی از دهستان آلان بخش سردشت شهرستان مهاباد. آب آن از چشمه. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ). دکا. [ دَک ْ کا ]( اِخ ) داکا. شهری به پاکستان شرقی ( بنگال شرقی ) و کرسی آن. ( از فرهنگ فارسی معین ). رجوع به داکا شود.
معنی کلمه دکا در فرهنگ فارسی
پایتخت کشوربنگلادش در ساحل مصب رود گنگ ۱۶۸٠٠٠٠ سکنه نساجی . ده از دهستان آلان بخش سر دشت شهرستان مهاباد .
معنی کلمه دکا در دانشنامه آزاد فارسی
دِکا پیشوندی در دستگاهِ متری، به مفهومِ دَه برابر، با نماد da، دِکامِتر معادل با ۱۰ متر است.
معنی کلمه دکا در دانشنامه اسلامی
[ویکی الکتاب] معنی دَکّاً: کوبیدنی سخت (از کلمه دکّ به معنی کوبیدن سخت و همچنین دفن) ریشه کلمه: دکک (۷ بار) «دَکّ» در اصل، چنان که «راغب» در «مفردات» می گوید: به معنای زمین صاف و مستوی است، بنابراین، منظور از جمله «جَعَلَهُ دَکّاً» این است که کوه را آنچنان متلاشی و نرم کرد، که همانند زمین صاف و مستوی شد. حتی در پاره ای از روایات وارد شده که کوه به چندین قسمت تقسیم و هر کدام به گوشه ای پرتاب شد! و یا به کلّی در زمین فرو رفت. و از آنجا که برای صاف کردن یک زمین ناهموار باید آن را درهم بکوبند، در بسیاری از موارد، این واژه به معنای کوبیدن شدید به کار رفته است. ولی، از بعضی از منابع لغت، استفاده می شود که اصل معنا «دَکّ» همان کوبیدن و ویران کردن است، و چون لازمه کوبیدن و ویران کردن، صاف و هموار شدن است، این واژه در این معنا نیز به کار می رود. به هر حال، این کلمه در سوره «حاقّه» به معنای کوبیدن شدید کوه ها و زمین های ناهموار به یکدیگر است، به گونه ای که یک باره از هم متلاشی و هموار گردند! و تکرار «دَکّ» در سوره «فجر» برای تأکید است. (بر وزن فلس) کوبیدن. زمین نرم. در صحاح میگوید: دکّ به معنی کوبیدن است و «دَکَکْتُ الشَّیْءَ دَکّاً» آن وقت گویند که آن را بکوبی و با زمین یکسان کنی. راغب میگوید: دکّ به معنی زمین نرم و هموار است. قاموس آن را کوبیدن و منهدم کردن گفته و گوید: دکّة و دکّان بنائی است که سطح زمین آن را برای نشستن هموار کنند. در نهج البلاغه خطبه 107 درباره قیامت فرموده «وَدَکَّ بَعْضُها بَعْضاً مِنْ هَیْبَةِ جَلالَتِهِ» یعنی بعضی از زمین بعض دیگر را کوبیده و هموار کرد از ترس جلالت خدا. علی هذا دکّ هم مصدر آمده و هم اسم، اقرب الموارد نیز چنین گفته است. ، . در این دو آیه دکّ مصدر استعمال شده است یعنی آنگاه که زمین به سختی کوبیده و نرم شد. ممکن است هموار شدن نیز منظور باشد زیرا در آیه «یَنْسِفُها رَبّی نَسْفاً فَیَذَرُها قاعاً صَفْصَفاً. لا تَری فیها عِوَجاً و لا اَمْتاً» که در «امت» گذشت دلالت بر همواری زمین دارد. این آیات از تحوّل عجیب زمین در آینده قیامت حکایت میکنند که در «ارض» گذشت. آیه درباره سدّ ذوالقرنین است که در «قرن» انشاءاللّه خواهد آمد یعنی چون وعده پروردگارم آید آن را کوبیده و نرم میکند وعده پروردگارم حقّ و حتمی است. در المیزان ج 13 ص 428 فرموده: آنچه میبینیم... دکّاء از دکّ به معنی ذلّت است در لسان العرب گفته: «جبل دکّ: ذلیل» مراد از دکّ سدّ ذلت آن است که اعتنائی به آن نشود. زیرا وسائل ارتباط آن را بی اثر کرده است. دکّ و دکّاء هر دو به یک معنی است و به قصر و مدّ هر دو خوانده شده است طبرسی رحمةاللّه ذیل آیه که توضیح آن در «جلو» گذشت گفته است دکّاً در این آیه و در سوره کهف هم با مدّ و هم با قصر خوانده شده. دکّاً و دکّآء در هر دو آیه اسم و به معنی کوبیده شده و نرم شده است و شاید دکآء بر مدّت نرم شدن دلالت داشته باشد چنانکه دکّاً در آیه 21 فجر حاکی از شدّت است.
جملاتی از کاربرد کلمه دکا
جَعَلَهُ دَکًّا ای: جعل اللَّه الجبل دکا قطعا ترابا و رملا. میگوید: کوه را خرد کرد و جایگاه از وی خالی. از آن بعضی کوهها باز جست و بشام افتاد و یمن، و بعضی خرد گشت چون ریگ و بپراکند در پیش نور.
اولین تکآهنگش با شرکت دکا ریکوردز، "زیر ستارهها " در نوامبر ۲۰۱۴ بود و به دنبال آن، " فرار کن " در فوریه ۲۰۱۵ منتشر شد.
یکی از نرمافزارهای بسیار کاربردی که توسط این شرکت تولید میشود، پلاگین دکا دنس میباشد، که به عنوان یک نرمافزار حرفهای برای دیجی کردن مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از نکات بارز این نرمافزار، استفادهٔ زنده از تمامی سازهای موجود در نرمافزار افال استودیو میباشد.
صار دکا منه وانشق الجبل هل رایتم من جبل رقص الجمل
به طور مثال بار زنده برای کف واحدهای مسکونی ۲۰۰ کیلوگرم بر متر مربع است. با توجه به این که تراکم افراد در کلاسها آموزشی بیشتر است، آیین نامه بارهای وارده بر ساختمان ایران، مقدار ۳۵۰ دکا نیوتن بر متر مربع را برای فضاهای آموزشی پیشنهاد میکند. بار زنده برای کفهای پارکینگ با توجه به وزن اتومیبلهایی که ممکن است بر آن گذر نمایند از ۳۵۰ تا ۸۰۰ دکا نیوتن بر متر مربع متغیر است.