خانلار
معنی کلمه خانلار در دانشنامه عمومی
همانند بسیاری از مکانهای دیگر خانلار نیز تاریخ روشنی ندارد ولی آن چیزی که از گفته های بزرگان و نیز سنگ قبرهای موجود در قبرستان برمی آید این است که زندگی در این روستا در سده های اول هجری جریان داشته است. مهمترین اثر تاریخی این روستا قلعه سیدجعفر ( معروف به قالا ) است که به نوعی مکان مقدسی نیز برای اهالی به شمار می رود. از قدمت این قلعه اطلاعات زیادی در دست نیست ولی به گفته بزرگان ده قدمت آن بیش از سیصد سال می باشد. ناگفته نماند که متأسفانه در سالهای اخیر این مکان تخریب شده و تبدیل به زمین کشاورزی شده است. همان طور که می دانید امروزه اینگونه مسائل در کشور ما عادی به شمار می روند و چه بسا آثار تاریخی بسیار مهمتری مورد بی توجهی مسئولین قرار می گیرند و چه دردناک است که تاریخ یک ملت دستمایه بازیچه افراد سودجو بگردد.
روستای خانلار بنا بر سرشماری ۱۳۹۵، متشکل از ۵۰ خانوار و دارای ۲۳۰ نفر جمعیت است که همگی به زبان ترکی ( آذربایجانی ) تکلم می کنند. شغل عمده ساکنان آن کشاورزی می باشد که در کنار آن به دامداری نیز می پردازند. زنان و کودکان نیز دوش به دوش مردان در کارهای کشاورزی فعالیت می کنند. ناگفته نماند قالیبافی نیز در این روستا رواج دارد.
گندم، جو و صیفی جات از مهمترین محصولات کشاورزی این روستا می باشد. البته علی رغم اینکه کشت گندم و جو در این روستا عمدتاً به صورت دیم است ولی با وجود این خانلار یکی از قطب های تولید گندم شهرستان به شمار می رود.
نبود لوله کشی و عدم دسترسی اهالی به آب آشامیدنی و عدم اجرای طرح هادی در این روستا از مهمترین مشکلات ساکنین خانلار به شمار می روند که خود این مشکلات منجر به مهاجرت بی رویه اهالی از روستا به شهر می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه خانلار
ایل خانلار نام روستایی در دهستان اجارود شرقی، بخش موران در شهرستان گرمی در استان اردبیل است که طبق سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران ۳۰ نفر جمعیت دارد.