خالقی
معنی کلمه خالقی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه خالقی
مرا بجز تو اگر هست خالقی و الهی تو را به حق نپرستیدم و اله ندارم
به خالقی که بگسترد هفت فرش زمین به قادری که برافراخت نه فلک معلق
سوگند به خالقی که او معبود است کز هر دو جهان وصل توَم مقصود است
یک نکته ماند راست بگویم که نیست کفر نه خالقی ولیک ز مخلوق برتری
که شاه ناصردین را ز یاد قاآنی شود فرامش فالله خالقی اکبر
اگر صلابت او بانگ برفلک بزند به خالقی دهد اقرار لات وعزّی را
مدتی بعد، مرگ نابهنگام کودک خردسالی که از دومین ازدواج خود داشت، وضعیت روحی او را آشفتهتر نمود. روحالله خالقی در این باره گفتهاست: «مزاج او روز به روز ضعیفتر میشد، چنانکه بیش از چند کیلو پوست و استخوان نداشت»
«ای ایران» نام یکی از مشهورترین و محبوب ترین سرودهای میهن پرستانه و ملیگرایانه ایران، ساخته روحالله خالقی است که میتوان آن را سرود ملی غیررسمی ایرانیان دانست. سرود «ای ایران» به ثبت ملی رسیدهاست.
ایران در گذر روزگاران گفتگوهای مسعود لقمان با ماشاءالله آجودانی، داریوش آشوری، عبدالمجید ارفعی، مرتضی ثاقبفر، جلال خالقی مطلق، علی میرفطروس و عباس میلانی است که از سوی نشر شورآفرین منتشر شده است.
سبحان خالقی که صفاتش ز کبریا بر خاک عجز میفکند عقل انبیاء
آن جا بزرگ ایشان را گفت: راهی که شما همی روید باطل است. چه مخلوق را خالقی است که هیچ چیز چون او نیست و بسیار دان و بسیار شنوا است و همه چیز را خود روزی رسان است.
اکبر خوشکوشک نیروی سابق و امنیتی وزارت اطلاعات در کلاب هوس مدعی شدهاست که وی با اهورا پیروز خالقی در ارتباط بوده و مبالغی را به وی پرداخت نمودهاست.
نی بلک شاه مطلقی به گلبرک ملک حقی شاگرد خاص خالقی از جمله افسونها غنی
نشریه ایرانشناسی نشریهای ویژهٔ شناخت تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران و زبان و ادبیات فارسی است. هر شمارهٔ مجله شامل بخشهایی با عنوانهای مقالهها، برگزیدهها، نقد و بررسی کتاب، گلگشت در انتشارات فارسی، خبرهای ایرانشناسی و نامهها و اظهارنظرهاست. در فهرست هیئت مشاوران مجله نام پیتر چلکوسکی، جلال خالقی مطلق، راجر سیوری، ذبیحالله صفا، محمدجعفر محجوب، حشمت مؤید و احسان یارشاطر آمدهاست.
محدث آنگه که با قدیم آمیخت نسبت خلق و خالقی بگسیخت
اهوراپیروز خالقی یزدی با نام اصلی فتحالله خالقی یزدی و معروف به «هخا» یک شومن ایرانی مقیم آمریکا در تلویزیون ماهوارهای رنگارنگ بود که وعده داده بود که در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۳با ۵۰ فروند هواپیما به تهران آمده و نظام جمهوری اسلامی را سرنگون میکند که خلف وعده کرد.
در سال ۱۳۶۹ گلنوش خالقی، دختر روحالله خالقی که برای بیست و پنجمین سالروز درگذشت پدرش در تهران بود، این سرود را دوباره برای ارکستر، تکخوان و آواز گروهی تنظیم کرد که در آلبوم می ناب توسط انتشارات سروش منتشر شد. تکخوان در این نسخه، رشید وطندوست است.
بهاری پس از چندی در مشهد کلاس موسیقی جهت تعلیم میگشاید و یک سال هم با حبیب سماعی استاد سنتور کار میکند و شاگرد تعلیم میدهند و بعداً به تهران میآید و توسط استاد روحالله خالقی به مدرسه موسیقی جهت تعلیم دعوت میشود و در هنرستان شروع به همکاری مینماید.
بهطور معمول قطعه «ای ایران» از ساختههای روحالله خالقی و با ارکستراسیون فرهاد فخرالدینی پایان بخش کنسرتهای این ارکستر است.