خانه کتاب

معنی کلمه خانه کتاب در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] «خانه کتاب» موسسه ای غیرانتفاعی و غیردولتی است که از سال 1372 با هدف ارایه خدمات اطلاع رسانی در زمینه کتاب های منتشر شده در ایران فعالیت می نماید.
بانک‎ اطلاعاتی کتاب و ناشران:
مشخصات کتاب شناختی تمام کتاب هایی که در کشور منتشر می شود به انضمام معرفی کوتاه، تصویر روی جلد و نیز تصویر صفحات نخستین هر کتاب (تا قبل از متن اصلی)، دو روز پس از اخذ مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این پایگاه ثبت می گردد. اطلاعات و راه های دسترسی به ناشران فعال کشور نیز در همین پایگاه قابل دستیابی است.
علاوه بر بانک اطلاعاتی کتاب و ناشران، مجموعه ای متنوع از نشریات نقد و بررسی کتاب نیز در این پایگاه قابل بازیابی است. کتاب هفته و مجموعه ماهنامه های تخصصی نقد و بررسی کتاب با عنوان «کتاب ماه» در نُه حوزه ی زیر از این جمله اند: «کلیات»، «فلسفه»، «دین»، «علوم اجتماعی»، «علوم و فنون»، «هنر»، «ادبیات»، «تاریخ» و «کودک ونوجوان».
یکی دیگر از فعالیت های خانه کتاب، تولید و انتشار کتاب و نرم افزار است که برای آشنایی و خرید از طریق همین پایگاه می توانید اقدام کنید.

جملاتی از کاربرد کلمه خانه کتاب

طبیب‌زاده در آیین ملی بزرگداشتِ اهالی ویرایش که در آبان ۱۳۹۹ از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، از جمله تقدیرشدگان با عنوان «پدیدآوران دانشور» بود.
کتاب سال عنوان یک جایزه نیمه‌دولتی ایرانی است که هر ساله در بهمن ماه توسط خانه کتاب ایران با تأیید نهایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نویسندگان برگزیده و شایسته تقدیر در بخش‌های کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم کاربردی، هنر، ادبیات و تاریخ و جغرافیا اعطا می‌شود.
بتم چو روی سوی خانه کتاب آرد ز خلق اگر نکند رخ نهان، که تاب آرد؟
گرد خانه کتاب های سره از خری همچو خشت کرده خره
خبرگزاری کتاب ایران، اولین و تنها خبرگزاری تخصصی کتاب است که فعالیت خود را به‌طور رسمی از ۲۴ آبان ماه ۱۳۸۵ آغاز کرده‌است. این خبرگزاری، زیر نظر خانه کتاب فعالیت می‌کند. اگرچه براساس اساسنامه خانه کتاب، این موسسه یک نهاد غیردولتی و غیرانتفاعی است اما زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌شمار می‌آید و مدیرعامل آن مستقیما از سوی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین می‌شود.
او در سال ۱۳۳۵، در تهران و در محله بازار مسجد جامع متولد شد و دوران نوجوانی و کودکی را در آن محله سپری کرد. وی فرزند آیت اله مصطفی مسجدجامعی، از علمای به نام تهران است. کارشناسی ارشد جغرافیای انسانی از دانشگاه تهران دارد. وی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوم محمد خاتمی (پس از استعفای سید عطاءالله مهاجرانی) بوده‌است. مسجدجامعی بنیانگذار بسیاری از فعالیت های فرهنگی همچون نمایشگاه بین المللی کتاب، نمایشگاه بین‌المللی قرآن و خانه کتاب بوده‌ است. بسیاری از کارشناسان و اهالی سینما دوران حضور وی در وزارت ارشاد را یکی از بهترین دوران‌ها و بازترین فضاها دانسته‌اند.
کتاب آینه دوران که در چهلمین سال پیروزی جمهوری اسلامی برای جمع آوری برندگان، داوران و شایستگان تقدیر این جشنواره تهیه و منتشر شده‌است. این اثر در بهمن ۱۳۹۷ توسط موسسه خانه کتاب تهیه شده‌است. از مولفین این اثر می‌توان به علی علی‌محمدی، سحر برین‌خو، فاطمه مقدس‌زاده، مسعود بهزادی‌راد، معصومه قزلباش، مهدی ملازاده، محمودجواد احمدی‌نیا، الهه رجبی‌فر، حمیده نوروزیان و لیلا اسدیان اشاره کرد.