خواب اصحاب کهف

معنی کلمه خواب اصحاب کهف در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خواب اصحاب کهف (قرآن). خواب اصحاب کهف، نکات بسیار مهمی را دربر دارد که عبارت اند از: خوابیدن اصحاب کهف به مدت سیصدونه سال در غار با مشیت الهی بود و این یکی از نشانه های خداوند است. مدت خواب ایشان از امور غیبی، و تنها خداوند از آن آگاه است. اصحاب کهف پس از پناه گرفتن در غار، از پروردگار متعال رحمت و هدایت را طلب کرده، سپس به خواب رفتند. بنا بر دیدگاه برخی از ایشان، مدت خوابشان یک روز یا کم تر از آن بود. ایشان پس از بیداری، ار مدت زمان خواب خود بی اطلاع بودند و درباره آن گفت وگو کردند. اصحاب کهف در مدت خواب طولانی، هیچ تغییری در بدن و وضع ظاهری شان ایجاد نشد؛ چراکه خداوند متعال بدن اصحاب کهف را در حالت خواب به سمت راست و چپ حرکت می داد.
خوابیدن اصحاب کهف به مدت سیصدونه سال در غار با مشیت الهی بود:•• «وَلَبِثُوا فِی کَهْفِهِمْ ثَلَاثَ مِائَةٍ سِنِینَ وَازْدَادُوا تِسْعًا»؛ «آنها در غارشان سیصد سال درنگ کردند، و نه سال (نیز) بر آن افزودند».
مدت خواب اصحاب کهف از امور غیبی
مدت خواب اصحاب کهف از امور غیبی، و تنها خداوند از آن آگاه است:•• «وَلَبِثُوا فِی کَهْفِهِمْ ثَلَاثَ مِائَةٍ سِنِینَ وَازْدَادُوا تِسْعًا»؛ «آنها در غارشان سیصد سال درنگ کردند، و نه سال (نیز) بر آن افزودند».•• «قُلِ اللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا لَبِثُوا لَهُ غَیْبُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَبْصِرْ بِهِ وَأَسْمِعْ مَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَلِیٍّ وَلَا یُشْرِکُ فِی حُکْمِهِ أَحَدًا»؛ «بگو: خداوند از مدت توقفشان آگاه تر است؛ غیب آسمان ها و زمین از آن اوست! راستی چه بینا و شنواست! آنها هیچ ولیّ و سرپرستی جز او ندارند! و او هیچ کس را در حکم خود شرکت نمی دهد!».
به خواب رفتن پس از پناه گرفتن در غار
اصحاب کهف پس از پناه گرفتن در غار، از پروردگار متعال رحمت و هدایت را طلب کردند و به خواب رفتند:•• «إِذْ أَوَی الْفِتْیَةُ إِلَی الْکَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِن لَّدُنکَ رَحْمَةً وَهَیِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا»؛ «زمانی را به خاطر بیاور که آن جوانان به غار پناه بردند، و گفتند: «پروردگارا! ما را از سوی خودت رحمتی عطا کن، و راه نجاتی برای ما فراهم ساز!».
← مراد از اوی
...

جملاتی از کاربرد کلمه خواب اصحاب کهف

ور زاصحاب فیلی اندر فعل خواب اصحاب کهف گفتن چیست